Όλα δείχνουν επιστροφή του Τζα Μοράντ στη δράση μετά την περιπέτεια που δημιούργησε ο ίδιος και εισήχθη σε συμβουλευτικό πρόγραμμα όντας τιμωρημένος.

Φως στο τούνελ φαίνεται πως υπάρχει για τον Τζα Μοράντ, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Ο σταρ των Γκρίζλις είχε τεθεί εκτός ομάδας και ταξίδεψε στη Φλόριντα για να μπει σε συμβουλευτικό πρόγραμμα όσον αφορά την ψυχική του υγεία, μετά το περιστατικό με την live επίδειξη του όπλου του στα social media αλλά και τις φωτογραφίες που τον δείχνουν σε πάρτι με λεφτά στο πάτωμα.

«Δεν είμαι απολύτως καλύτερα. Προσπαθώ να είμαι περισσότερο υπεύθυνος και έξυπνος. Προφανώς έχω κάνει λάθη και τράβηξα αρνητική προσοχή σε μένα, την οικογένειά μου, την ομάδα μου. Ζητώ συγγνώμη για αυτό». ήταν τα λόγια του όπως μεταφέρει το «Athletic», με τον ίδιο να προσπαθεί να βάλει ξανά τη ζωή και την καριέρα του σε τάξη.

«Δεν έχω πρόβλημα με το αλκοόλ, ποτέ δεν είχα. Δεν πήγα στη Φλόριντα για πρόβλημα με το αλκοόλ αλλά για συμβουλές» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αναμένεται να επιστρέψει μετά την τιμωρία του και στην αγωνιστική δράση, πιθανότατα απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς το προσεχές Σάββατο.