Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς παραδέχτηκε πως όταν γνώρισε για πρώτη φορά τονΝίκολα Γιόκιτς δεν περίμενε ότι στεφθεί πρωταθλητής στο ΝΒΑ μετά από μερικά χρόνια. Επιπλέον ο Σέρβος γκαρντ τόνισε πως του έκανε καλό που δεν αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα ή Παρτίζαν, πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ.

«Μου φαίνεται απίστευτό όλο αυτό με τον Γιόκιτς. Τον γνώρισα από μικρή ηλικία. Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι ενός κοινού φίλου, όπου είχε έρθει να παίξουμε Playstation. Ήταν ήσυχος και ήρεμος. Δεν είχαμε σκεφτεί καν ότι κάποια μέρα θα πανηγύριζε πρωτάθλημα στο ΝΒΑ σε μερικά χρόνια. Ήταν τρομερή όλη η διαδικασία, για να γίνει πρωταθλητής», δήλωσε αρχικά ο Σέρβος γκαρντ στο ESPN και στη συνέχεια ερωτήθηκε για το τι εντύπωση του άφησε την πρώτη φορά που τον είδε να παίζει μπάσκετ:
«Ένας πολύ καλός σουτέρ για το ύψος του, που ξέρει να πασάρει. Αλλά, ξεχώριζε για τον τρόπο που ελέγχει το παιχνίδι και αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να παίζεται το μπάσκετ. Σκέφτεται κάθε δευτερόλεπτο που είναι στο παρκέ. Ακόμη και πριν μπει δεν σταματάει να δουλεύει. Δεν χαλάει το μυαλό του την ώρα του ματς. Επίσης, άνοιξε έναν διαφορετικό δρόμο για τα παιδιά που παίζουν σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς μέχρι πρότινος φαινόσουν περισσότερο αν έπαιζες σε μεγάλες ομάδες. Πιστεύω ότι ήταν τυχερός που δεν αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα ή Παρτίζαν. Οπότε, όλα τα έχει κάνει μόνος του, που για πολλούς είναι δύσκολα στην αρχή».