Ο Τζοέλ Εμπίντ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη διαιτησία του 2ου παιχνιδιού απέναντι στους Νικς, πριν προσθέσει ότι η ομάδα του θα προκριθεί.

Οι Σίξερς έχασαν μέσα από τα χέρια τους την νίκη στο Game 2 με τους Νικς στην Νέα Υόρκη. Η Φιλαντέλφεια ήταν μπροστά στο σκορ με 96-101 με 30 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε, αλλά στο τέλος κατέρρευσαν, γνωρίζοντας την ήττα με 104-101, με αποτέλεσμα να είναι πίσω στην σειρά με 2-0. Σύμφωνα με τους ίδιους ωστόσο, ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξαν και οι διαιτητές.

πρώτων αγώνων και σκοπεύουν να στείλουν επιστολή στο NBA. Και είναι μία αλληλουχία (μη) αποφάσεων των διαιτητών στην φάση που έκρινε εν πολλοίς το ματς που τους έχει κάνει έξαλλου: Όσα έγιναν με το σκορ στο 99-101, όταν οι Μπράνσον και Χαρτ έκλεψαν την μπάλα από τον Μάξι, κάτι που οδήγησε τελικά σε ένα εύστοχο τρίποντο (στην δεύτερη προσπάθειά του) του ΝτιΒιντσέντζο για το 102-101.

Σύμφωνα με τους Σίξερς, αρχικά ζήτησαν τάιμ-άουτ αρκετές φορές, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ, ενώ στην συνέχεια έγινε φάουλ από τον Μπράνσον στον Μάξι, το οποίο επίσης δεν δόθηκε.

“Όλοι προσπαθούσαν να καλέσουν τάιμ-άουτ. Συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Ο κόουτς το έκανε επίσης. Αλλά δεν μας το έδωσαν (σ.σ οι διαιτητές. Αλλά ξεχάστε το τάιμ-άουτ. Έγιναν μία σειρά από φάουλ στον Μάξι. Αυτό είναι γαμ…να απαράδεκτο” δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος μετά το παιχνίδι ο Τζοέλ Εμπίντ, πριν προσθέσει πάντως ότι “είμαστε καλά. Εμείς θα νικήσουμε αυτή την σειρά. Θα νικήσουμε, ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Είμαστε καλύτερη ομάδα”.