Ο Άντονι Ντέιβις μίλησε μετά την πρόκριση στους τελικούς του NBA και αφού εξέφρασε την θέληση του για τον τίτλο, ανέφερε ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς του δίνει κίνητρο.

Ο Άντονι Ντέιβις βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε αρχικά για την θέλησή του να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά και για όσα κάνει με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, για να φτάσουν στο στόχο τους.

«Όταν πρωτοήρθα, μου είπε ότι θέλει να πάρουμε το πρώτο μας δαχτυλίδι. Του είπα πως θέλω να πάμε στους τελικούς. Πέρυσι, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να έχει συμβεί, αν δεν τραυματιζόταν. Αυτό, όμως, ήταν πέρυσι. Του λέω όλη την ώρα πως τον προσέχω και αυτός με προσέχει. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, που χάνεις κάποια σουτ, εκείνος αναλαμβάνει. Το κάνω κι εγώ, για να προχωράει η ομάδα. Δεν θέλουμε να απογοητεύουμε ο ένας τον άλλον. Όλοι ξέρουμε γιατί ήρθα εδώ, θέλω να πάρω ένα πρωτάθλημα και είμαστε τέσσερις νίκες μακριά. Ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας. Παίρνει την ευθύνη. Νιώθει πως αν δεν το κάνει, θα μ’ απογοητεύσει. Κι εγώ νιώθω το ίδιο, πως θα τους απογοητεύσουμε όλους. Και δεν θέλουμε να έχουμε αυτό το συναίσθημα», είπε ο «AD».

Στη συνέχεια, εκθείασε τους αντιπάλους για τα αγωνιστικά τους προσόντα, αλλά και για το πείσμα που είχαν. «Οι Νάγκετς είναι καταπληκτική ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή. Ήταν ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Επέστρεψαν δύο φορές σε σειρές από το 3-1. Σε κάνουν να ανησυχείς για κάθε νίκη. Έχουν λαμπρό μέλλον, οι παίκτες τους θα γίνουν ακόμα καλύτεροι. Υπήρξε σημείο στο παιχνίδι που νομίζαμε ότι τελείωσε. Πάντα παλεύουν και έχουν παίκτες που βάζουν μεγάλα σουτ», συμπλήρωσε.