Ο Κέβιν Ντουράντ παραδέχτηκε ότι δεν θέλει να κυνηγάει πράγματα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος, προτιμάει να είναι ένας σπουδαίος παίκτης.

Στο ESPN και την Ρέιτσελ Νίκολς μίλησε ο Κέβιν Ντουράντ και αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα.

Μπορεί να έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του και οι Νετς να τον απέκτησαν, για να μπουν και πάλι σε ρυθμούς πρωταθλητισμού, όμως ο ίδιος φαίνεται πως έχει μια άλλη φιλοσοφία για την καριέρα του.

«Ξέρω τι φέρνω στο άθλημα. Ξέρω τι φέρνω στην κουλτούρα του αθλήματος και νιώθω ότι είμαι αποδεκτός από όλους τους ‘αληθινούς’ του παιχνιδιού. Ξέρεις τι λέω; Αυτό μετράει, ότι παίρνω τον σεβασμό και γι’ αυτό παίζω και γι’ αυτό συνεχίζω να παίζω.

Δεν περίμενα να είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος από έναν τίτλο. Απλά, όπως στο τέλος μια ταινίας, όταν έχεις δουλέψει τόσο σκληρά και όλοι σου λένε, ‘γι’ αυτό δουλεύεις, μια χρυσή μπάλα και αυτά τα δαχτυλίδια. Και εγώ ήμουν, ‘ΟΚ ας κλειδώσω σε αυτά’. Και κλείδωσα και ήθελα να τα πετύχω, αλλά παράλληλα συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν παράγοντες έξω από τον έλεγχο μου.

Και μόλις κέρδισα το πρωτάθλημα, κατάλαβα ότι η οπτική μου στο παιχνίδι έχει να κάνει με την εξέλιξη. Πόσο καλός μπορώ να γίνω; Δεν είναι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τα εκτιμώ όλα αυτά και θέλω να κερδίσω και να τα βιώσω, αλλά δεν είναι ο σκοπός, δεν είναι ο λόγος που παίζω το παιχνίδι».

Ο Ντουράντ θέλει να απολαμβάνει το ταξίδι, δεν νοιάζεται για τον προορισμό και το δηλώνει. Προσπαθεί να κερδίσει, αλλά γίνεται φανερό ότι δεν ο λόγος που ξυπνάει κάθε ημέρα και παίζει το παιχνίδι.

Προηγούμενο άρθροΓκατούζο σε Κουαλιαρέλα: «Μην μας σπας τα αρχ@@» (vid)
Επόμενο άρθροΆρης: Αγωνιούν για τον Μπρούνο Γκάμα