Τον LeBron James επέλεξαν τόσο ο θρύλος των Detroit Pistons, Isaiah Thomas, όσο και ο συμπαίκτης του «Βασιλιά» στους Cavaliers, Jose Calderon, στο ερώτημα για το ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης της ιστορίας.
«Δεν θέλω να είμαι ασεβής προς τον Jordan, αλλά ο LeBron είναι πολύ πιο πλήρης παίκτης και πιο κυρίαρχος στην εποχή του. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν άλλον να κάνει κάτι ανάλογο στο πρωτάθλημα με την εξαίρεση δύο παικτών: τον Abdul-Jabbar και τον Russell. Όταν μιλάμε πάντως για το ποιος είναι καλύτερος παίκτης, θεωρώ ότι ο LeBron είναι πολύ καλύτερος από τον Jordan», τόνισε ο άλλοτε σταρ των Detroit Pistons.
Το ίδιο, πάντως, ανέφερε και ο Calderon στις δηλώσεις του, λέγοντας: «Ο LeBron έχει τα πάντα! Αυτό, ακριβώς, τον διαφοροποιεί σε σχέση με τους άλλους μεγάλους σταρ. Ότι είναι πιο πλήρης. Αν είναι καλύτερος από τον Jordan; Για μένα είναι πιο πλήρης, κάνει περισσότερα πράγματα στο παρκέ. Δεν υπάρχουν ρεπό για τον Τζέιμς, η σεζόν γι’ αυτόν αρχίζει με την εμμονή να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να γίνει καλύτερος».