Οι Φοίνιξ Σανς βρίσκονται στους Τελικούς έπειτα από το 1993 και αναλυτής του ESPN, Κέντρικ Πέρκινς αποθέωσε τον Κρις Πολ.

Οι Φοίνιξ Σανς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Λος Άντζελες Κλίπερς στους Τελικούς της δυτικής περιφέρειας και για δεύτερη φορά στην ιστορία τους φτάνουν στους Τελικούς του NBA.

Οι Σανς αποδείχθηκαν το τέλειο παράδειγμα ομαδικότητας, ταλέντου και διάθεσης να υπερβούν οποιαδήποτε εμπόδιο που θα παρουσιαστεί στο διάβα τους. Σπουδαίο ρόλο στην εξαιρετική πορεία σίγουρα είχε ο Κρις Πολ και η απόφαση του να εμπιστευτεί το πρότζεκτ του Μόντι Ουίλιαμς αποδείχθηκε λίρα εκατό.

Ο Πολ κατηγορήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας ότι δεν διαθέτει το «know how» για να οδηγήσει έναν οργανισμό στο υψηλότερο σκαλί. Όμως, η πορεία του Φοίνιξ εξάλειψε αυτόν τον μύθο.

Συν τοις άλλοις, ο νυν αναλυτής του ESPN και πρώην πρωταθλητής με τους Σέλτικς το 2008, Κέντρικ Πέρκινς επαίνεσε τον σπουδαίο γκαρντ για τον τρόπο με τον οποίο καθοδήγησε την ομάδα του:

«Η πορεία του Κρις Πολ προς τους Τελικούς είναι μία από τις καλύτερες, εξαιτίας του τρόπου που το έκανε. Δεν εντάχθηκε σε κάποια ομάδα με πολλούς αστέρες. Πήγε στο Φοίνιξ και οδήγησε ένα νεαρό γκρουπ με μηδαμινή εμπειρία στα playoffs»!