Σοβαρό πλήγμα στους Φιλαδέλφεια 76ερς ενόψει των αναμετρήσεων με τους Μαϊάμι Χιτ, για τα ημιτελικά της Ανατολής, καθώς ο Τζοέλ Εμπίιντ τέθηκε εκτός μάχης για τα 2 πρώτα παιχνίδια στην South Beach. Αισιοδοξία πως θα προλάβει το Game 3.

Οι αγώνες με τους Μαϊάμι Χιτ πλησιάζουν, όμως οι Φιλαδέλφεια 76ερς θα έχουν μια πολύ σημαντική απουσία στη σύνθεσή τους. Το σημείο αναφοράς της ομάδας, ο Τζοέλ Εμπίιντ δεν θα ταξιδέψει στην South Beach με την υπόλοιπη ομάδα και δεν θα αγωνιστεί στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς απέναντι στο σύνολο του Έρικ Σποέλστρα.

Ο υποψήφιος για το βραβείο του MVP τραυματίστηκε στο Game 6 της σειράς με τους Τορόντο Ράπτορς και τις τελευταίες μέρες δεν πήρε μέρος στις προπονήσεις της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς, θέτοντας εν αμφιβόλω την παρουσία του στα πρώτα παιχνίδια κόντρα στους Χιτ.

Εν τέλει, δεν θα δώσει το παρών στις αναμετρήσεις της FTX Arena, δημιουργώντας μεγάλο κενό στη θέση 5 για την ομάδα του. Την ίδια στιγμή ο Τζέιμς Χάρντεν θα πρέπει να αναλάβει δράση στον ρόλο του ηγέτη κια να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, στα 2 πρώτα παιχνίδια της σειράς, με τους Μάξεϊ και Χάρις να καλούνται να κάνουν step up.

Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχει αισιοδοξία πως ο Καμερουνέζος σέντερ θα προλάβει τα παιχνίδια 3-4 της σειράς, όταν αυτή θα μεταφερθεί στη Φιλαδέλφεια. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να βγει από το πρωτόκολλο διάσεισης και να υποβληθεί σε εξετάσεις από γιατρούς, ώστε να πάρει το… πράσινο φως για να επιστρέψει στη δράση.

Είναι δεδομένο πως η δική του απουσία θα παίξει καθοριστικό ρόλο και θα αλλάξει τις ισορροπίες της σειράς με τους Χιτ, καθώς ο Ρίβερς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πιο αξιόπιστο σκόρερ του, αλλά και την πιο σημαντική φιγούρα μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας.