Ο πρώην άσος του ΝΒΑ και της Εθνικής Αργεντινής, Μανού Τζινόμπιλι, εξέφρασε την καχυποψία του για το αν η πανδημία του κορωνοϊού θα ενώσει πραγματικά την ανθρωπότητα.

Ο Τζινόμπιλι που είναι μόλις ένας από τους δύο παίκτες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν Euroleague, πρωτάθλημα NBA και Ολυμπιακό μετάλλιο υποστήριξε: «Ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται. Δεν ξέρω αν θα μας ενώσει ή θα είναι ο καθένας για την πάρτη του. Θα πρέπει να προσέξουμε όχι μόνο για τη δική μας υγεία, αλλά και για εκείνη των πιο ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή.

Δυστυχώς σε πολλά μέρη του κόσμου υποτίμησαν τον κίνδυνο και έχουν πολλά θύματα. Δεν κρύβω πως είχα έντονη ανησυχία, ξυπνούσα το βράδυ και σκεφτόμουν τι θα γίνει στον κόσμο και την πατρίδα μου. Εδώ στο Τέξας, που είναι πιο αραιοκατοικημένο, η κατάσταση είναι υπό σχετικό έλεγχο, αλλά στη Νέα Υόρκη που είναι πυκνοκατοικημένη όπως και στο Μπουένος ‘Αιρες υπάρχει πρόβλημα. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί».