Η ομάδα του Ολυμπιακού, ανακοίνωσε την απόκτηση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ο Έλληνας γκαρντ υπέγραψε με τους ερυθρόλευκους για 3 χρόνια.

Ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ (30, 1μ93) είναι το νέο μέλος του Ολυμπιακού, όπως έγινε επίσημα γνωστό το απόγευμα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου. Οι ερυθρόλευκοι επισημοποίησαν τη συμφωνία με τον 30χρονο γκαρντ, ο οποίος μετακομίζει από τη Λιθουανία στην Ελλάδα, η οποία θα αποτελεί το “σπίτι” του για την επόμενη τριετία.

“Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ναζ Μήτρου – Λονγκ. Ο Καναδός γκαρντ θα φοράει τα “ερυθρόλευκα” για τα επόμενα τρία χρόνια” αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Η δυνατότητα απόκτησης του ελληνικού διαβατηρίου (λίγο μετά από τον αδελφό του, Ελάιτζα) μέχρι το τέλος του έτους έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση, δεδομένου πως ο Ολυμπιακός δεν θα χρειαστεί να μπει σε περαιτέρω διαδικασία απόφασης για τους ξένους που αγωνίζονται στη Stoiximan Basket League. Από την άλλη βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως ο -οσονούπω- νεοαποκτηθείς γκαρντ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague μέχρι το φινάλε του α’ γύρου της διοργάνωσης.

Βάσει των κανονισμών της EuroLeague και του σχετικού μεταγραφικού παραθύρου που υπάρχει, ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στη διοργάνωση με τα χρώματα του Ολυμπιακού στις 2 Ιανουαρίου 2024, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.