Ο Ολυμπιακός, βρίσκεται σε συζητήσεις και περιμένει να απελευθερωθεί από το ΝΒΑ o Φίλιπ Πετρούσεφ,έτσι ώστε να καλύψει το κομμάτι που του λείπει στις θέσεις 4-5.

Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ σέντερ βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία καθώς δεν παίρνει χρόνο με τους Κινγκς και πλέον σκέφτεται την πιθανότητα «επαναπατρισμού» στα ευρωπαϊκά γήπεδα και ο Ολυμπιακός του δίνει την ευκαιρία μέσω εγγυημένου συμβολαίου και μάλιστα όχι μονοετούς αλλά τουλάχιστον για μια διετία.

Στους Κινγκς έχει χαμηλό γκαραντί συμβόλαιο 1 εκατομμύριο κι αυτό αν το Σακραμέντο ενεργοποιήσει την οψιόν στις 10 Ιανουαρίου.

Πρακτικά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί εκτός από τον σίγουρο χρόνο να του δώσει κι ένα συμβόλαιο καλύτερο από τα 600.000 καθαρά που θα αποκομίσει φέτος στο ΝΒΑ αν ολοκληρώσει τη σεζόν.

Σύμφωνα μάλιστα και με δημοσίευμα του Sportando η πληροφορία που κυκλοφορεί εδώ και μέρες σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνεται καθώς οι δυο πλευρές φαίνεται να είναι σε προχωρημένες επαφές κι οι ερυθρόλευκοι περιμένουν στη γωνία…

Παράλληλα μάλιστα εκτός από τον 9ο ξένο που δύναται να είναι ο Πετρούσεφ, κοιτάζουν την αγορά και για έναν ακόμα ξένο στην περιφέρεια, όχι απαραίτητα πρώτης γραμμής αλλά περισσότερο για την ποσοτική ενίσχυση του rotation που έχει επιβαρυνθεί αρκετά.

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει αν χρειαστεί και τους 10 ξένους (ο Γουόκαπ υπολογίζεται σαν Έλληνας) βάζοντας δύσκολα στην τελική επιλογή της 6άδας για τη Basket League.