“Γι’ αυτό αποφάσισα να μείνω, για να παλέψω για την Παρτίζαν” δήλωσε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη Σερβία.

Η σεζόν 2023/24 δεν ήταν ευχάριστη για την Παρτίζαν, ούτε στη EuroLeague, ούτε στη Σερβία και στην Αδριατική Λίγκα. Η ομάδα του Βελιγραδίου απέτυχε, όμως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πήρε επέκταση συμβολαίου και θα προσπαθήσει την επόμενη περίοδο να βελτιώσει την κατάσταση, μία κατάσταση που όπως δήλωσε στην N1 TV της χώρας του, είχε καταλάβει πως είχε στραβώσει από νωρίς φέτος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς:

“Από τον πρώτο τελικό κι έπειτα, ήταν ξεκάθαρο που πήγαινε η κατάσταση. Ποτέ δεν έδειξα κάποιον, είχα καταλάβει ότι ήταν λίγες οι πιθανότητές μας. Έδωσα συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα, μας νίκησε φέτος. Παίξαμε όμως στην ABA Liga, σε μία λίγκα που δεν έδινε θέση στη EuroLeague. Κι αυτό κάτι λέει.

Πάντα λέω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δυσάρεστες εικόνες. Πάντα ζητάω ηρεμία και σεβασμό προς τον αντίπαλο. Ο κόσμος το βλέπει, με χαιρετάει παντού, εκτός από ένα συγκεκριμένο γήπεδο. Πέρυσι, μετά από μία νίκη μας, βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο και όταν άκουσα ένα τραγούδι προσβλητικό προς τον Ερυθρό Αστέρα, ζήτησα να σταματήσει. Και αποχώρησα.

Τι να πω για τους διαιτητές, αφήστε τον Ερυθρό Αστέρα να μας νικήσει σε 25 σερί αγώνες. Δεν έχω πρόβλημα. Λέει όμως κάτι το γεγονός ότι πέρυσι ήμασταν έκτοι στη EuroLeague και εκείνοι έβδομοι. Όπως και φέτος, είχαμε περισσότερες νίκες από εκείνους και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει τυχαία.

Μετά από το φινάλε στην ABA Liga, είπα ότι το σερβικό πρωτάθλημα είναι τσίρκο και πρέπει να απολογηθώ γι’ αυτή τη δήλωση. Όταν ήμασταν νέοι και πηγαίναμε στο τσίρκο, διασκεδάζαμε. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι τραγικό. Όσα έγιναν στους ημιτελικούς και στους τελικούς ήταν τραγελαφικά. Είπα ότι τα κριτήρια δεν είναι ίδια.

Όσο για την υπόθεση Μίροτιτς, δεν θέλω να γυρίσω προς τα πίσω. Έπρεπε να βρω άλλες λύσεις και είμαι χαρούμενος γι’ αυτές που βρήκα. Η ομάδα ξεκίνησε καλά και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πάντα υπάρχουν λύσεις. Θα το επαναλάβω, παίζουμε απέναντι σε ισπανικές ομάδες, απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εφές, Μονακό. Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε ψηλά, όπως πέρυσι, με δύο ή τρεις περισσότερες νίκες. Οι λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα, έτσι είναι ο αθλητισμός. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να είσαι οπαδός της Παρτίζαν, γι’ αυτό αποφάσισα να μείνω, για να παλέψω γι’ αυτή την ομάδα”.