Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του παιχνιδιού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Τέσσερις συλλήψεις -εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι- πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς, που λάμβαναν μέτρα στο πλαίσιο αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη αγώνα, ομάδα αποτελούμενη από 150 άτομα, εκ των οποίων κάποια είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εξήλθαν από θύρα του γηπέδου και επιτέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. σε βάρος αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους μολότοφ, εκρηκτικούς μηχανισμούς, φωτοβολίδες, πέτρες, σιδερένια κιγκλιδώματα, ξύλα και γυάλινα μπουκάλια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, εφαρμόζοντας τακτικές απώθησης, όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατάφεραν να επαναφέρουν τους επιτιθέμενους στις θύρες του γηπέδου. Ακολούθως, με τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο από τους επιτιθέμενους, από τους οποίους ο ένας ανήλικος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πυροσβεστήρες, 7 φωτοβολίδες, 4 μεταλλικά μέρη μάνικας πυροσβεστικού κρουνού, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μία βόμβα μολότοφ, μία μεταλλική ράβδος μήκους 90 εκ. υπόλειμμα φωτοβολίδας και υπολείμματα από γυάλινα μπουκάλια.

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά και σε δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα. Επίσης, από τους αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα, συνελήφθησαν ακόμη δύο ανήλικοι να κατέχουν κροτίδα και τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, αντίστοιχα.