Ο Τζός Νίμπο, έβγαλε Σλοβένικο διαβατήριο και θα αγωνιστεί με την εθνική της χώρας, δεν προλαβαίνει όμως το Προ Ολυμπιακό τουρνουά.

Στην αποστολή της Εθνικής Σλοβενίας για το Προολυμπιακό τουρνουά (2-7/7) του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δεν συμπεριλαμβανόταν ο Τζος Νίμπο, παρά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι είχε λάβει το σλοβενικό διαβατήριο.

Κάτι που, τελικά, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (19/6) και 14 ημέρες μετά από την γνωστοποίηση της προεπιλογής των Σλοβένων ενόψει του Προολυμπιακού, εκεί που η Εθνική τους ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με το όνομα του Λούκα Ντόντσιτς να κεντρίζει τα βλέμματα στην λίστα του Αλεκσάνταρ Σέκουλιτς. Ο Τζος Νίμπο πήρε την σλοβενική ιθαγένεια μαζί με την Τζέσικα Σίπαρντ, που θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών της χώρας.

Υπενθυμίζεται η αποστολή της Εθνικής Σλοβενίας για το Προολυμπιακό τουρνουά: Λούκα Ντόντσιτς, Μάικ Τόμπι, Γιάκα Μπλάζιτς, Μίχα Τσερκβένικ, Βλάτκο Τσάντσαρ, Ζίγκα Ντίμεκ, Ζόραν Ντράγκιτς, Γκρεγκόρ Χόρβατ, Αλεξέι Νίκολιτς, Τίμπορ Μίρτιτς, Έντο Μούριτς, Μπίνε Πρέπελιτς, Κλέμπεν Πρέπελιτς, Λέον Στέργκαρ, Λούκα Στσούκα, Γιαν Σπαν.