Ο Σέρτζιο Σκαριόλο τόνισε πως η Ισπανία πρέπει να προσέξει να αποφύγει τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν από Εθνικές που έπαιζαν εντός έδρας.

Η Ισπανία θα φιλοξενήσει το Προολυμπιακό Τουρνουά στην Βαλένθια και ο Σκαριόλο γνωρίζει πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει και κατά της ομάδας του.

Έτσι, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως πρέπει οι Ισπανοί να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος και να επικεντρωθούν μόνο στους εαυτούς τους και στο μπάσκετ τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Πρόκειται για μια εντελώς νέα κατάσταση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να συγκεντρωθείς γρήγορα και να αποφύγεις τη ζημιά που έχει προκαλέσει το να παίζεις στην χώρα σου σε άλλες περιπτώσεις. Πρέπει να βάλεις όλη σου την ενέργεια σε αυτό που πρέπει να κάνεις. Αν είσαι στην έδρα σου υπάρχουν περισσότερα πράγματα να κάνεις από τα συνηθισμένα και αυτό προκάλεσε ζημιά στο παρελθόν. Το έχουμε ξεκαθαρίσει και το έχουμε προσδιορίσει. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε κομμάτια και θα χρειαστούν μόνο λίγες ημέρες. Μπορούμε μόνο να σκεφτούμε τους εαυτούς μας, να μαζευτούμε και να ελέγξουμε το σύστημα παιχνιδιού που πρέπει να ανανεώσουμε παρά το γεγονός ότι εξασκούμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα».