Η Μακάμπι Τελ Αβίβ γνώρισε την ήττα από την Μπνέι Χερζλίγια, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εξαπολύει «επίθεση» προς την ισραηλινή λίγκα, σχετικά με το «βαρύ» πρόγραμμα της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

«Είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε από την ενέργεια που δεν είχαμε, καθώς αυτό ήταν το 3ο παιχνίδι μέσα σε 5 ημέρες και παίξαμε πριν από λιγότερο από 48 ώρες. Είχαμε μια υπόσχεση ότι δεν θα παίζαμε back to back παιχνίδια από τη διοίκηση του πρωταθλήματος. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν και έπρεπε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε μόνο μία φορά την εβδομάδα και φάνηκε ότι είχαμε ξεμείνει από… καύσιμα όταν πετύχαμε μόνο 11 πόντους στο τελευταίο τέταρτο.

«Πιστεύουμε σε όλους τους παίκτες και αυτοί (σ.σ. διοίκηση πρωταθλήματος) μας πέταξαν στο Κολοσσαίο με λιοντάρια και τίγρεις χωρίς ενέργεια και χωρίς άλλη μια μέρα για να παίξουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες προσπάθησαν και έχασαν πολλά ανοιχτά σουτ. Ήμασταν κοντά και προσπαθήσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι και είδατε τα πολλά ανοιχτά σουτ που χάσαμε. Είχαμε ανοιχτά σουτ και αστοχήσαμε καθώς δεν είχαμε… πόδια για να σουτάρουμε».