Ο Χρήστος Ταραχόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων, είναι ένας από τους ανθρώπους που «ζει και αναπνέει» για την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Νυχθημερόν ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης και δίνει λύσεις όποτε του ζητηθεί. Έναν από τους τομείς που θεωρεί σημαντικό είναι ο αθλητισμός, με την ανάπτυξη να αποτελείται αυτοσκοπός.

• Τι σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και δη στο δήμο Αθηναίων; «Πρωτίστως, η επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε την εικόνα της Αθήνας, να δημιουργήσουμε ένα άλλο, νέο περιβάλλον προς όφελος των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών».

• Η ανάπτυξη του αθλητισμού είναι ένας πυλώνας για την αναβάθμιση της πρωτεύουσας; «Αναντίρρητα, ναι. Είναι αυτοσκοπός η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των χώρων αναψυχής στο δήμο της Αθήνας και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη του αθλητισμού. Η νεολαία επιζητάει διεξόδους στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά και ένας απ’ αυτούς είναι ο αθλητισμός. Βλέπει τα μέλη της οικογένειάς της να αγωνιούν, να πιέζονται καθημερινά από τις υποχρεώσεις που έχει, με συνέπεια να αναζητούν την εκτόνωση που έρχεται μόνο μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Ποιες είναι οι αδυναμίες στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο δήμο Αθηναίων; «Απουσιάζουν οι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας. Αλλά και όσοι έχουν δημιουργηθεί, δεν τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Δεκάδες παιδικές χαρές χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες κι άλλες απλά είναι κλειστές. Οι αθλητικοί χώροι υπολειτουργούν. Ως εκ τούτου, η προώθηση επαφίεται στο φιλότιμο των υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ. Ένας ακόμα συμπαραστάτης της προβολής του αθλητισμού είναι οι ερασιτέχνες παράγοντες, οι οποίοι ζουν με την αγωνία να συγκεντρώνουν ένα σεβαστό ποσό για τα έξοδα. Ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, είναι δεδομένο ότι θα δώσει έμφαση στον τομέα του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού και όλοι μας θα είμαστε συμπαραστάτες. Μαζικός και σωματειακός αθλητισμός είναι ένα, καθώς ο σκοπός τους είναι κοινός».