Ως Αμερικανοί θα αγωνίζονται στο τουρκικό πρωτάθλημα οι Σκότι Γουίλμπεκιν και Σέιν Λάρκιν, καθώς η ομοσπονδία της χώρας τους τιμώρησε μετά την άρνηση τους να εκπροσωπήσουν την Τουρκία στα προκριματικά του προολυμπιακού.

«Βαριά» τιμωρία από την τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ, προς τους Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν, μετά την άρνηση τους να εκπροσωπήσουν την Εθνική Ομάδα στα προκριματικά του προολυμπιακού τουρνουά το φετινό καλοκαίρι.

Σε πρώτη φάση, η τουρκική ομοσπονδία, επέβαλε ποινή αποκλεισμού πέντε αγώνων και χρηματικό πρόστιμο στους δύο Αμερικανούς, ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Ωστόσο οι κυρώσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με το «basketdergisi», ακυρώθηκαν και τα διαβατήρια τους και έτσι θα λογίζονται ως ξένοι στα ρόστερ των Εφές και Φενέρμπαχτσε.

Να επισημάνουμε, πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο νόμος, ο οποίος αναφέρει πως ο παίκτης που γίνεται «νατουραλιζέ» και του επιβάλλεται τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή, επειδή αρνείται να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα, αυτομάτως χάνει το διαβατήριο της Τουρκίας.