Σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έφτασε να χάνει ακόμα και με 20 πόντους στο 33′, κατάφερε μέσα σε επτά λεπτά να το κάνει ντέρμπι και να το διεκδικήσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δείγμα της αντίδρασης που έβγαλε, της πίστης που βρήκε και της σωστής νοοτροπίας, που επιβάλλεται να έχει.

Χθες (21/10) δεν έφτασε κόντρα στην Μακάμπι και σχεδόν ποτέ δεν θα του φτάσει, καθώς δεν κερδίζεις έναν αγώνα μπάσκετ και δη στην Euroleague, παίζοντας ποιοτικό μπάσκετ για 7 λεπτά.

Τα 33 λεπτά που… πέταξε στο Τελ Αβίβ δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει αυτή την τεράστια ανατροπή και αν βάλουμε κάτω τους αριθμούς, τέτοιες ανατροπές γίνονται πραγματικότητα, μόνο μία στις 100.

Είναι εξαιρετικά άσχημο για τρία δεκάλεπτα να μην παλεύεις και να μην πιστεύεις στη νίκη. Αντιθέτως, είναι ελπιδοφόρο να παίζεις άμυνα, να βρίσκεις σωστά και ξεμαρκάριστα σουτ και να διαβάζεις το παιχνίδι, έστω και για 7 λεπτά.

Ο κόουτς Πρίφτης ξεκίνησε τους Πέρι, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη, μια πεντάδα που έδειχνε ορθολογική και ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, χάνοντας την πρώτη περίοδο με 19-13. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ωστόσο, μπέρδεψαν αρκετά το… πράγμα. Σαντ Ρος, Φέρελ, Κασελάκης, Έβανς και Φλόιντ δεν συνδυάστηκαν, σχεδόν, ποτέ σωστά κι οι πράσινοι τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά δεν λειτουργούσαν, κάτι που αποδεικνύεται και από τους 23 πόντους του ημιχρόνου.

Ο Έλληνας προπονητής των πρασίνων, καταστάλαξε στους Μέικον, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη στην τελευταία περίοδο και του βγήκε. Με αυτή την πεντάδα κατάφερε ο Παναθηναϊκός να ψαλιδίσει την διαφορά και να διεκδικήσει το ματς, κάτι που δείχνει πως σιγά-σιγά μπαίνουν κάποιοι ρόλοι στην ομάδα.

Έχουμε τονίσει πως χρειάζεται χρόνο για να γίνει σύνολο το Τριφύλλι και η συγκεκριμένη πεντάδα, έδειξε πως μπορεί να λειτουργήσει σωστά, κάτι που σίγουρα φαντάζει… όαση σε μια δύσκολη σεζόν.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πρέπει να κρατήσουν τα τελευταία επτά λεπτά και να πετάξουν τα υπόλοιπα. Αν ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη σοβαρή εικόνα για, τουλάχιστον, 20 λεπτά σε ένα παιχνίδι, θα έχει βλέψεις για το ροζ φύλλο του αγώνα, διαφορετικά θα υπάρχει… κατηφόρα!

Οι 14 ασίστ, για τα 10 λάθη δεν είναι η τέλεια αναλογία, αλλά είναι σίγουρα μια εικόνα που δείχνει βελτίωση κι είναι ένα ακόμη θετικό που οφείλουν να διατηρήσουν οι παίκτες του Πρίφτη.

Επίσης, η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και το παθητικό των 33 πόντων είναι από τα κομμάτια που δείχνουν πως η Ελληνική ομάδα βελτιώνεται και έχει ξεκινήσει να μάχεται.

Υ.Γ: Το ντεμπούτο του Γιόγκι Φέρελ κατέγραψε τρεις πόντους και 3 ασίστ σε 10 λεπτά. Όχι άσχημα, ούτε εξαιρετικά, αλλά ο Αμερικάνος έδειξε καλά στοιχεία…

Υ.Γ. 1: Πόσο κρίμα να μην έχει αυτή την εικόνα για 20 λεπτά, πόσο κρίμα;…

Υ.Γ. 2: Ο Παναθηναϊκός πήρε 14 από τον Ουάιτ και 2 από τον Έβανς και το ερώτημα είναι, πόσο πιο άσχημα από τον δεύτερο θα έπαιζε ο Χουγκάζ;…

Υ.Γ. 3: Δείχνει χαμένος ο Σαντ Ρος, εκτός κλίματος ο Φλόιντ, ενώ έμεινε στο… μηδέν και ο Πέρι. Αυτό πρέπει να προβληματίσει…

Υ.Γ. 3: Ακολουθεί… διαβολοβδομάδα στην Euroleague, με το Τριφύλλι να έχει δύο αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ, με Εφές και Βιλερμπάν, ματς που χρειάζεται, αδιαμφησβήτητα την βοήθεια του κόσμου του.