Ο Παναθηναϊκός πιστός στις φετινές ευρωπαϊκές του συνήθειες, ηττήθηκε για εικοστή φορά στη Euroleague απί τη Μπασκόνια. Το τελικό 82-97 κολακεύει την ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία των παικτών του Όντεντ Κάτας, με τον εγωϊσμό να μην υπάρχει στο λεξιλόγια των γηπεδούχων.

Δεν επιθυμώ να σταθώ στα 14/20 τριποντα των Ισπανών, αλλά στο νεύρο που δεν κατέθεσαν οι πρωταθλητές Ελλάδος. Δέχομαι πως ο Πολονάρα βρέθηκε στη ζώνη του λυκόφωτος, όμως αδυνατώ να κατανοήσω πως αφήνεις ελεύθερους «σκοπευτές» σαν τους Γκεντράιτις και Ντράγκιτς. Ο Κάτας χάνει πόντους με το κοουτσάρισμα που κάνει εδώ κι ένα μήνα και να με συγχωρείτε, αλλά το κίνητρο δεν φταίει από μόνο του γι’αυτή την εικόνα. Ειναι ανεπίτρεπτο για το μέγεθος του Παναθηναϊκού να μην γίνεται ένα δυνατό φάουλ. Είδα τουλάχιστον τρεις φορές τον Γκεντράιτις να κάνει βόλτες στην πράσινη ρακέτα, ενώ ο Χένρι έκανε το παιχνίδι του ανενόχλητος. Το αθόρυβο του double-double αποδεικνύει το πόσο ποιοτικός είναι με την εξέλιξή του να είναι αλματώδης.

Είναι φανερό πως ο Μάριο Χεζόνια ψάχνει μέσω του σκοραρίσματος να γίνει σημαντικός για την ομάδα του. Ο Κροάτης οφείλει να είναι πιο επιδραστικός και σ’αλλους τομείς του παιχνιδιού και να δίνει το 100% του εαυτού του. Η Euroleague δεν κάνει χάρες σε κανέναν αθλητή, που έκανε τη μετάβαση από το ΝΒΑ. Ο 26χρονος φόργουορντ έχει την πρώτη ύλη, όμως αν δεν ιδρώσεις τη φανέλα, καριέρα σοβαρή δεν κάνεις στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός βγάζει εικόνα καλοκαιριού εδώ και λίγα παιχνίδια στην Ευρώπη. Η νοοτροπία αυτή δεν ταιριάζει στο προφίλ του κι όποιος θεωρεί πως εύκολα ή δύσκολα θα έρθει το νταμπλ στην Ελλάδα, τότε πλάναται πλάνειν οικτρά. Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί σε καμία περίπτωση και ο Κάτας ΠΡΕΠΕΙ να συνειδητοποιήσει πως αν δεν βελτιώσει την απόδοση της ομάδας του, τότε είναι αμφίβολες οι πιθανότητες παραμονής του και τη νέα σεζόν.

Σας θυμίζω πως το μότο της διοίκησης από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, είναι να τα δίνει όλα στο παρκέ ο ΠΑΟ. Είδατε τους παίκτες να καταθέτουν την ψυχή τους απόψε το βράδυ; Νομίζω στην άμυνα τουλάχιστον οι γηπεδούχοι υπηρέτησαν τη φράση «Μακριά κι αγαπημένοι», με τους φιλοξενούμενους να νιώθουν σαν στο σπίτι τους…

ΥΓ. Με διαφορά το πιο underrated τεσσάρι της Euroleague είναι ο Ακίλε Πολονάρα. Καρδιά πολεμιστή έχει ο Ιταλός φόργουορντ, που κανει σεζόν καριέρας.

ΥΓ2. Ο Άαρον Ουάιτ είναι σκιά του εαυτού του εδώ και είκοσι μέρες. Η περίοδος χάριτος με την άφιξη του Κάτας, μάλλον του τελείωσε.

ΥΓ3. Νομίζω τα ψηλά σχήματα λειτουργούν σαν πλάνο έκτακτης ανάγκης, παρά σαν βασικό σχέδιο. Ας παίξουν περισσότερο ο Δίπλαρος ή ο Καλαϊτζάκης.

ΥΓ4. Η Ρεάλ Μαδρίτης κινδυνεύει πλέον πολύ σοβαρά να μείνει εκτός playoff. Αυτό το καταθέτω για όσους κράζουν τις ελληνικές ομάδες.