Επιτέλους δύο χρόνια ήταν πολλά, που δεν παρακολουθήσαμε μία ελληνική ομάδα στα playoffs της Euroleague. Πρόπερσι ο κορωνοϊός μας τα χάλασε όλα, πέρσι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δεν προκρίθηκαν στην κορυφαία οχτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως επιτέλους φέτος θα βιώσουμε ξανά όμορφες στιγμές στο ΣΕΦ.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδος πήρε το αποτέλεσμα, που επιθυμούσε στη Γαλλία (χωρίς να παίξει καλά) και πλέον την ερχόμενη βδομάδα, θα μάθει σε ποια θέση θα τερματίσει. Το σημαντικό είναι πως στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα φορέσει τα καλά του, ώστε να σπρώξει τον Ολυμπιακό προς το Final Four του Βελιγραδίου. Εννοείται πως αμυντικά οι εμφανίσεις στη Γαλλία, δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, όμως μην τα ζητάμε όλα από τους παίκτες και τον προπονητή. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις οχτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης κι έχει μία τεράστια φιλοδοξία. Να προκριθεί στην κορυφαία τετράδα της Euroleague κι από εκεί και πέρα, να πράξει ότι καλύτερο μπορεί, ώστε να διεκδικήσει ακόμα και την κούπα.

Τι μου έβγαλαν οι Πειραιώτες στο Αστρομπάλ; Είχαν την εικόνα της ομάδας, που ότι και να συνέβαινε, θα έπαιρνε το ροζ φύλο αγώνα. Η Βιλερμπάν, είχε περισσότερο το μυαλό στης στον αυριανό αγώνα Κυπέλλου, παρά στη Euroleague, και οι πέντε απουσίες παικτών της, μαρτυρούν την μερική αδιαφορία των Γάλλων. Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, που είδε τον Ντόρσεϊ να έχει ρυθμό (21π.), τον Βεζένκοφ να επιστρέφει στις ουσιασtικές του εμφανίσεις, ενώ ο Σλούκας υπενθύμισε σε όλους μας, πως άμα είναι καλά, τότε η ομάδα βρίσκεται σε ικανά χέρια.

Δεν επιθυμώ να προβώ σε περαιτέρω σχολιασμό, απλά επειδή θ’άκουστεί, πως ο Ολυμπιακός ίσως να ευνοήθηκε από το κόψιμο των ρωσικών ομάδων, θα γράψω το εξής: Οι Πειραιώτες βρίσκονταν στο 80% της κανονικής περιόδου στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Με την αξία τους, κέρδισαν το αβαντάζ έδρας, τίποτα δεν είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ στο μπάσκετ.

ΥΓ. Τρίποντο ο Κώστας Αντετοκούνμπο; Κάτι μου λέει πως δεν θα μείνει για πολύ καιρό στη Γαλλία. Είναι δυσαρεστημένος με τον χρόνο συμμετοχής του και δεν έχει άδικο.

ΥΓ2. Καμία ομάδα δεν θέλει την Εφές στα playoffs, αλλά και ο Ολυμπιακός θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του για το Βελιγράδι