Διπλό το κακό για τις ελληνικές ομάδες στη Euroleague, αφού αμφότερες ηττήθηκαν με διαφορετικούς τρόπους βέβαια. Ο μεν Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αμυντικά, όμως η αστοχία του από την περιφέρεια (8/29 τρίποντα) ήταν παροιμιώδης, ενώ υπέπεσε και σε αρκετά ανόητα για την εμπειρία του λάθη.

Ο δε Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε στην κυριολεξία, αφού όφειλε να κάνει μία σωστή επαναφορά, ώστε να πάρει το παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ, όμως ο Λι έκανε λάθος πάσα (δεν φταίει μόνο αυτός, αφού οι συμπαίκτες του ήταν μακριά) και ο Χέιζ τιμώρησε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης το τριφύλλι με συνεχόμενους πόντους.

Θα ξεκινήσουμε πρωτίστως από τον Ολυμπιακό, που κατά την προσωπική μου γνώμη, έχασε δικό του παιχνίδι. Η Μονακό είχε βγει έξω από τα νερά της, έκανε επιλογές ακατανόητες στο παιχνίδι της, όμως αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ελληνική ομάδα, που είχε κάκιστες βολές (12/21), ενώ έβγαλε και βιασύνη στο παιχνίδι του. Έχω την εντύπωση πως οι Πειραιώτες αδίκησαν τον εαυτό τους και κάλλιστα, είχαν το ταλέντο και την ποιότητα, για να φύγουν με το διπλό από το Πριγκιπάτο του Μονακό. Ο Βεζένκοφ δύσκολα θα ξαναμείνει σε επίσημη αναμέτρηση στους τέσσερις πόντους, ενώ και ο Ουόκαπ παρότι ήταν απροσπέλαστος στα μετόπισθεν, στην επίθεση έμεινε άποντος. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι το γεγονός πως οι Μονεγάσκοι σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουν το πάνω χέρι με τους Πειραιώτες κι αυτό ενδεχομένως ίσως παίξει το ρόλο του, όταν γίνει ο τελικός λογαριασμός της κανονικής περιόδου.

Πάμε και στον Παναθηναϊκό, που για πρώτη φορά φέτος έχασε ματς μέσα από τα χέρια του. Ναι οι διαιτητές παραδέχτηκαν πως έγινε φάουλ στον Πονίτκα (δεν σφυρίχτηκε) λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, όμως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έγινε λάθος επαναφορά στο τέλος. Μία με το Περιστέρι και μία με τη Φενερμπαχτσέ. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς πήρε τάιμ-άουτ, ώστε η μπάλα να μπει με ασφάλεια στο παρκέ, όμως και πάλι ο Μαυροβούνιος κόουτς πήρε χαμηλό βαθμό. Δεν νοείται ομάδα ν’ αδυνατεί να δώσει σωστά τη μπάλα, όταν το ματς είναι σε οριακό σημείο. Είναι απίστευτο το γεγονός πως το τριφύλλι πήρε 45 ριμπάουντ, τα 26 εξ αυτών ήταν επιθετικά και κατάφερε να χάσει το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός αν δεν μπορεί να καθαρίσει παιχνίδια, που είναι καλύτερος, τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο και αδυνατώ να βρω ποιον μπορεί να κερδίσει στη φετινή Euroleague. Το μπάσκετ που υπηρετεί δεν είναι ελκυστικό σίγουρα, ενώ και ο προπονητής μοιάζει χαμένος και μπερδεμένος στις επιλογές του. Ναι υπάρχει η δικαιολογία της διαιτησίας, την ακούω όμως το ξαναγράφω, όταν αδυνατείς να κάνει επαναφορά, και να κλειδώσεις τη νίκη, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.