Η Μαντώ έχει ερμηνεύσει πολλές επιτυχίες και δυστυχώς μία από αυτές, βρήκε την απόλυτη εφαρμογή της στην αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Κάουνας. «Δανεικά τα πάντα είναι δανεικά». Οι ερυθρόλευκοι έσωσαν το τομάρι τους στη Γαλλία, στο Ισραήλ, στο ΣΕΦ με την Μπάγερν, όμως κάποτε θα γεύονταν το δικό τους δηλητήριο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε στο τσεπάκι της το διπλό ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης με τη Ζάλγκιρις, όμως ο ύπνος παικτών και προπονητή αποδείχτηκε βαθύς. Δεν δέχομαι από τον coach «B» να μην παίρνει ένα τάιμ-αουτ, όταν οι Λιθουανοί πλησίασαν στο σκορ και το μομέντουμ ήταν δικό τους. Σίγουρα η παρουσία παικτών σαν τους Σλούκα, Σπανούλη και Πρίντεζη σου εξασφαλίζει τόνους σιγουριάς κι εμπειρίας, όμως ακόμα και τόσο «παιγμένοι» αθλητές έχουν ανάγκη από καθοδήγηση.

Ξέρω πως πολλοί θα υποστηρίξετε πως αν το lay up του Μακίσικ ήταν εύστοχο, όλα θα ήταν όμορφα. Σίγουρα θα μας είχε κατακλύσει το συναίσθημα της ευδαιμονίας, όμως αν δούμε και τα νούμερα της αναμέτρησης, θα διαπιστώσετε πως βάσει αριθμών δίκαια επικράτησε το σύνολο του θαυμάσιου Μάρτιν Σίλερ. Οι γηπεδούχοι υπερείχαν στα ριμπάουντ (31 έναντι 21), στις ασίστ (21 έναντια 15), στις βολές, στα δίποντα και οι φιλοξενούμενοι είχαν λιγότερα λάθη και καλύτερη περιφερειακή εκτέλεση. Το Index Rating 96 έναντι 78 λέει πολλά, αλλά και τίποτα. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρη ομάδα από τη Ζάλγκιρις και χάρη στην ατομική του ικανότητα, πήγε να πάρει τη δωδέκατη του νίκη, που θα τον κρατούσε ψηλά στην κατάταξη.

Δυστυχώς η φάση με τον Γουόκαπ αποδείχτηκε καθοριστική κι έκρινε τον τελικό νικητή. Δεν θα κάτσω ν’αναλύσω παρακάτω για το αν έγινε φάουλ ή όχι. Προσωπικά θ’ αδικήσω την προσπάθεια και των δύο ομάδων αν σταθώ στη συγκεκριμένη φάση. Αν θέλετε μία γνώμη θα έλεγα πως δεν υπέπεσε σε φάουλ ο Αμερικανός γκαρντ της Ζάλγκιρις. Ο Σλούκας αιφνιδιάστηκε από τον αντίπαλό του και η νίκη έκανε φτερά. Τόσο απλά, τόσο κυνικά.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έτσι όπως ήρθε πονάει διπλά, αφού η Ζάλγκιρις αποσπάστηκε δύο νίκες από την ελληνική ομάδα, η οποία τώρα θα ταξιδέψει στην Ιταλία ν’αντιμετωπίσει το Μιλάνο και δύο μέρες αργότερα θα υποδεχθεί την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Το δύο στα δύο είναι επιτακτικό, ώστε οι Πειραιώτες να μείνουν ολοζώντανοι στο παιχνίδι της πρόκρισης στα playoff. Εδώ που έχουμε φτάσει το 1/2, ή το χειρότερο σενάριο 0/2, θ’απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική ομάδα από την οχτάδα της βαθμολογίας.

ΥΓ. Τα δύο πεντάρια του Ολυμπιακού έγιναν έρμαιο στις ορέξεις του Τζόφρι Λοβέρν. Μηδέν πάθος, μηδέν ενέργεια και μηδενικός εγωϊσμός.

ΥΓ2. Ο Σακίλ Μακίσικ δεν το έχει στην «crunch time». Επιτέλους ας δίνει τη μπάλα στους πιο έμπειρους συμπαίκτες του για να μην εκτίθεται.

ΥΓ3. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν καταπληκτικός απόψε το βράδυ κι απορώ γιατί η μπάλα δεν ακούμπησε πάνω του στις τελευταίες κατοχές.

ΥΓ4. Τεράστιο διπλό της Φενερμπαχτσέ στη Μόσχα. Κλασικά στο τέλος είδαμε να ευνοείται η «αρκούδα», ακριβώς όπως συνέβη και στο ματς της Ρεάλ με τον Ερυθρό Αστέρα. Η διαιτησία στα χειρότερά της.