Συνεχίζει να σέβεται τον εαυτό του, ο Παναθηναϊκός και θέλει να κλείσει με σωστό τρόπο τη χρονιά. Δεν είναι θέμα οι νίκες, αλλά η εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Μια εικόνα που δείχνει έναν σύλλογο, να θέλει να πάει παρακάτω. Το στήσιμο σωστό, από τον Δώνη με τους παίκτες να προσεγγίζουν πολύ σωστά το παιχνίδι. Βγάζοντας και έναν εκνευρισμό, στους αντιπάλους του γιατί δεν ήταν λίγες οι αγκωνιές που έπεσαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Άλλη μια φορά, η καλύτερα άλλο ένα παιχνίδι που ξεπέρασαν και τις προκλήσεις του διαιτητή. Για τον οποίο δεν μπορείς, να πεις κάτι συγκεκριμένο αφού έχει τη μοναδική ικανότητα να τα κάνει μπάχαλο σε όλα τα παιχνίδια.
Θα πρέπει να μας πει κάποιος, τι είναι αυτό που του είπαν από το VAR για το περιβόητο πέναλτι που δόθηκε στον Ματιέ Βαλμπουενά. Αλλά και να μας εξηγήσει, πως είναι δυνατόν να πατάει ο Βαλμπουενά τον αντίπαλο του και να πέφτει κάτω και να σφαδάζει.
Θα μας τα πει αυτά απ’ όσο μπορεί να καταλάβει κάποιος, ο ιστορικός του μέλλοντος. Πως είναι δυνατόν στο ελληνικό κλασικό ντέρμπι ένας τύπος, που παριστάνει τον διαιτητή να καταφέρνει να εκνευρίσει τόσο πολύ ένα άδειο γήπεδο αλλά και όλους αυτούς που το έβλεπαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους. Για την ανακοίνωση που βγήκε, στο ημίχρονο ο μοναδικός σχολιασμός είναι πως εμφανίστηκαν μετά από καιρό αντανακλαστικά. Από κει και πέρα θα πρέπει να γίνουν πολλά, για να αρχίσει κάποιος να παίρνει στα σοβαρά τη συγκεκριμένη διοίκηση.
Πέρα από αυτό στα αγωνιστικά, εγώ καλύφθηκα και από τον Αλεξανδρόπουλο και τον Σερπέζη, προσπάθησαν, μπήκαν στη φωτιά και έδειξαν πράγματα. Όπως και ο Θεοχάρης, που κινήθηκε με το αίμα να βράζει σε αρκετές φάσεις αλλά πρόσφερε και αυτός με τη σειρά του στο συγκεκριμένο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, του Πέδρο Μαρτίνς.
Άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να σταθεί κανείς, είναι η σωστή αμυντική συμπεριφορά σε αρκετές από τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Δε θα πρέπει να λησμονεί κανείς και το γεγονός, πως μια ομάδα που έδειξε και στον αγώνα με την ΑΕΚ πως είναι καλύτερη στο πρωτάθλημα είδε την άμυνα του Παναθηναϊκού να συμπεριφέρεται με σωστό τρόπο.
Τομέας στον οποίο, θα πρέπει να εστιάσει ο νέος τεχνικός που θα έρθει μετά το τέλος των play-off. Η άμυνα πρέπει να είναι αυτή που θα δώσει το στίγμα, της επόμενης σεζόν. Ο τεχνικός διευθυντής των πράσινων Τσάβι Ρόκα, οφείλει με την ταχύτητα που έκλεισε τους Αϊτόρ και Καρλίτος να κινηθεί και για την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν, θα είναι απρόβλεπτος αλλά και αξιοπρεπής στο αγωνιστικό κομμάτι. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα καταφέρει ο Ντάνι Πογιάτος να περάσει τη φιλοσοφία του, σύντομα στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν στην πράξη, αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ο Παναθηναϊκός να κλείσει όπως πρέπει τη χρονιά.
Μια με δυο νίκες θα συνεχίσουν να κρατάνε την ηρεμία τους, στο πράσινο «στρατόπεδο» και θα ξεκινήσει την προετοιμασία του με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία την επόμενη σεζόν η οποία θα έχει αρκετές απαιτήσεις για τον νέο Παναθηναϊκό που πρόκειται να εμφανιστεί.
Ο Γιώργος Δώνης, έκανε το αυτονόητο πίεση πάνω στην πίεση που επιχείρησε να του ασκήσει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς. Εγκλώβισε τον Ολυμπιακό, που πήρε λιγότερες μπάλες και έπεσε πάνω στον Κουρμπέλη που είχε τον ρόλο της «σκούπας» για να κλείνει τις τρύπες στα αμυντικά κενά.