Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει έξι φορές ισπανικές ομάδες στη φετινή Euroleague, ενώ έχει χάσει μόνο από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ, επειδή βιάστηκε να πανηγυρίσει το ροζ φύλο αγώνα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου, πως η ομάδα του προκρίθηκε στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όμως γνωρίζει καλά και ο ίδιος, πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδος δύσκολα θα χάσουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα και αγχωμένα την αναμέτρηση με τους μπλαουγκράνα, που έψαχνε μανιασμένα τον Μίροτιτς, ενώ ο Λαπροβίτολα ήταν η μοναδική εξωτερική απειλή καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι δεν κυκλοφορούσαν τη μπάλα, όπως μας είχαν συνηθίσει, πήγαιναν σε φάσεις ένας εναντίον ενός κι αυτό τους έκανε προβλέψιμους στην πρώτη περίοδο. Από εκεί και πέρα οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα, να επιβληθούν της ελληνικής ομάδας, που είδαν τον Μακίσικ (είναι απίστευτη η εξέλιξή του και σε αυτό τεράστιο μερίδιο έχει ο «coach B») και τον Λαρεντζάκη να δίνουν άλλη επιθετική πνοή στους συμπαίκτες τους. O Έλληνας γκαρντ έχει άλλη ψυχολογία, είναι game changer για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Αμερικανός έκανε ότι δεν κατάφερε ο Κάνααν. Πίεσε τους αντιπάλους του, σκόραρε είτε από μέσα, είτε από την περιφέρεια κι ήταν από τους βασικούς πυλώνες της ερυθρόλευκης νίκης.

Δεν ξέχασα τον Ταϊρίκ Μπλακ, που ήταν γραφτό να έρθει φέτος στον Ολυμπιακό, να δουλέψει σκληρά και να θεωρείται ξανά παίκτης Euroleague. Δίκαια ο προπονητής του τον εμπιστεύεται περισσότερο από τον Μπολομπόι, αφού προσφέρει πολλά σε άμυνα κι επίθεση κι έκανε τον Βέσελι, να περάσει απαρατήρητος από το παιχνίδι. Δεν θες κάτι περισσότερο από τον αναπληρωματικό σου σέντερ σε ντέρμπι κορυφής με την χρυσοποίκιλτη Μπαρτσελόνα. Φοβερό το στιγμιότυπο όταν μάρκαρε τον Σατοράνσκι, όπου λύγισε τα πόδια του και ο Τσέχος έμοιαζε ανήμπορος να τον περάσει.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας χαμαιλέων, που κάθε βδομάδα οι αντίπαλοί του, δεν γνωρίζουν τι πρόσωπο θα εμφανιστεί μπροστά τους. Η πρώτη θέση είναι το επιστέγασμα της φετινής πορείας των Πειραιωτών (μέχρι σήμερα τουλάχιστον), που σίγουρα αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, δεν έχουν να φοβούνται πολλά πράγματα.

ΥΓ. Ο Τόμας Σατοράνσκι επιχείρησε μόλις ένα σουτ εντός πεδιάς, χάρη στον απίστευτο Τόμας Ουόκαπ.

ΥΓ2. Ο Σάσα Βεζενκοφ δούλεψε πάρα πολύ, για να βρίσκεται στο επίπεδο του Νίκολα Μίροτιτς. Ο Βούλγαρος είναι ο κορυφαίος παίκτης της φετινής Euroleague κι αυτό αποδείχτηκε εκ νέου ενώπιον του πολιτογραφημένου Ισπανού αστέρα της Μπαρτσελόνα.