Ο Ολυμπιακός επιτέλους ύστερα από δεκαπέντε μέρες αμυντικής ανυπαρξίας στο ΣΕΦ, επέστρεψε σε αυτό που ξέρει καλά. Να στραγγαλίζει τον αντίπαλό του, να τον εξουθενώνει και στο τέλος να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Το τελευταίο ήταν λίγο δύσκολο, αφού η Παρτίζαν αγωνίστηκε με ροτέισον έξι παικτών, έχοντας στις τάξεις της τους Γκλας και Γιοβάνοβιτς, που είναι τελευταίες επιλογές. Θυμίζω πως η ομάδα του Ζοτς, έδωσε τους Σέρβους παίκτες της, στην υπηρεσία της εθνικής ομάδας, ενόψει των αυριανών αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Γι’ αυτό θ’ αναφερθούμε πολύ λακωνικά στο τέλος, σχετικά με την τακτική της ΕΟΚ.

Στα των Πειραιωτών ξανά, για πρώτη φορά φέτος είδαμε τον Αιζάια Κάνααν να είναι παραγωγικός, όμως ακόμα να μην έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει μπει ακόμα στο σύστημα του Μπαρτζώκα, όμως η σεζόν είναι μεγάλη και θα χρειαστούν όλοι. Αυτός που για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε λίρα εκατό ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος αγωνίστηκε 13 λεπτά, πέτυχε 14 πόντους και ουσιαστικά έδωσε την ώθηση, ώστε να οικοδομήσει μία μεγάλη διαφορά ο πρωταθλητής Ελλάδος και να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση-νίκη.

Ο Μπαρτζώκας έδωσε βάση στην άμυνα, αφού η Παρτίζαν είναι ομάδα ρυθμού και ορθά μοίρασε το χρόνο, ώστε να κουράσει το μυαλό και το κορμί των φιλοξενούμενων. Ο Κώστας Σλούκας ήταν απολαυστικός, είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας, ενώ έδωσε δωρεάν μαθήματα στον νεαρό Μαντάρ, που σήμερα τα έκανε… μαντάρα στο παρκέ του ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική, επί ενός συνόλου με στόχο τα playoff, ενώ η διαφορά των 29 πόντων, σίγουρα θα του φανεί χρήσιμη στη συνέχεια της σεζόν.

Είναι εύκολη ομάδα η Λετονία;

Με παραξένεψε πολύ το γεγονός, ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν δοκίμασε την περσινή επιτυχημένη συνταγή των παραθύρων.

Για ποιο λόγο δεν έγινε σοβαρή προσπάθεια να στελεχωθεί η Εθνική ομάδα με παίκτες Euroleague στον αυριανό αγώνα; Η ΕΟΚ πέρσι ορθώς το πάλεψε στους αγώνες με την Τουρκία και δικαιώθηκε για την επιλογή της. Φέτος τι άλλαξε ακριβώς και κανείς από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν θα ενισχύσει τη γαλανόλευκη στο αυριανό κρίσιμο ματς με τη Λετονία; Έχουμε στο τσεπάκι μας τη νίκη και την πρόκριση στο Παγκόσμιο;

Δηλαδή παιδιά σαν τους Μιχάλη Λούντζη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Λευτέρη Μποχωρίδη, δεν μπορούν να παίξουν; Αναφέρω αυτά τα ονόματα (υπάρχουν κι άλλοι), καθώς τα συγκεκριμένα παιδιά δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και σίγουρα δεν κουβαλάνε μεγάλη κόπωση πάνω τους. Οι Σέρβοι και οι Τούρκοι θα στείλουν σπουδαία ονόματα στα πρώτα ματς των παραθύρων (Μίτσιτς, Ουίλμπεκιν), οι Αρμάνι Μιλάνο και Βίρτους έκαναν πλάνο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή η σκουάντρα Ατζούρα στο ντέρμπι με την Ισπανία (κόουτς είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους «φούριας ρόχας» Σκαριόλο) και η ΕΟΚ δεν κατόρθωσε έστω να στείλει κάποιον παίκτη από τους αιώνιους στο αυριανό ματς με τη Λετονία; Φρόνιμο είναι να μην γίνονται όλα για το «φαίνεσθαι» και η ομοσπονδία, πρέπει να μας ενημερώσει για τους λόγους, που συνέβη κάτι τέτοιο.

Τέλος για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η τοποθέτηση των Γιάννη Καλαμπόκη και Βαγγέλη Ζιάγκου στους πάγκους της εθνικής παίδων και εφήβων, είναι κινήσεις ορθές από τον Βαγγέλη Λιόλιο, αλλά και από τους Κώστα Τσαρτσαρή και Δήμο Ντικούδη. Ο ένας έχει μεράκι για τα μικρά παιδιά και ο άλλος, θα συνεχίσει το περσινό επιτυχημένο του έργο, Καλή επιτυχία και στους δύο προπονητές, στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν.