Αλλιώς ονειρευόμαστε την Εθνική Ελλάδος. Αυτό που είδαμε ΚΑΙ χθες δεν λέγεται ομάδα! Δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν νοιάζει κανέναν ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την εικόνα της Εθνικής μας, αλλά δεν πρόκειται να χαϊδεύουμε άλλο τα αυτιά κανενός όπως κάνουν αλλού…

Και όχι το πρόβλημα της Εθνικής δεν είναι ο Σκίμπε, αν και αποτελεί κι αυτός κομμάτι του προβλήματος. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι κύριοι… Και στην προκειμένη περίπτωση κεφάλι δεν είναι ο προπονητής, αλλά άλλοι. Είναι οι άνθρωποι που έχουν επιτρέψει αυτή η ομάδα να καταντήσει έρμαιο των μανατζαραίων.

Δεν έχει βγει ένας άνθρωπος στον τύπο να φωνάξει ότι οδεύουμε προς τον γκρεμό! Βλέπατε το καράβι να πηγαίνει προς τα βράχια και κάνατε τα στραβά μάτια όλοι. Όχι την τελευταία εβδομάδα, όχι χθες, αλλά κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και άξιοι της μοίρας μας για το έκτρωμα που βλέπουμε.

Τουλάχιστον ο φίλαθλος κόσμος με IQ κοντά στο μέσο όρο, κατάλαβε κάποια πράγματα και δεν πρόκειται να ξαναχάσει το χρόνο του βλέποντας αυτή την ομάδα. Σίγουρα την επόμενη φορά θα προτιμήσει να αλλάξει κανάλι, να δει μια ταινία, να δει το Τατουάζ, το Σερβάιβορ, το Νόμαντς, το Mάστερ Σεφ Τζούνιορ, τις Οικογενειακές ιστορίες ή το Aγρότης μόνος ψάχνει! Ή θα προτιμήσει να κάτσει με τη γυναίκα του ρε αδερφέ! Τα καταφέρατε και κάνατε την εθνική ομάδα τσιφλίκι σας! Συγχαρητήρια!

Ήσασταν ευχαριστημένοι να βλέπετε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να βάζει αυτογκόλ και να πετάει την μπάλα κόρνερ για να πιάσει το στοίχημα. Σας άρεσε να νικάμε τη Μάλτα με γκολ του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις. Και όταν ήρθε το κατακέφαλο από τα Νησιά Φερόες σας έφταιγε ο Ρανιέρι!

Ως πότε θα παίζει ο Τζιόλης που δεν έχει ομάδα, βασικός σε αυτή την Εθνική; Ως πότε θα καλούμε το Τζαβέλλα αντί του Σταφυλίδη; Χθες δεν είχαμε τον Κουρμπέλη και αναγκαστήκαμε να βάλουμε το Τζιόλη; Είμαστε σοβαροί; Ο Σάμαρης δηλώνει ακόμη ποδοσφαιριστής, ή θα θυμηθεί την εθνική σε κανένα πλέι όφ όπως πέρυσι που δεν είχε παίξει αγώνα και ξαφνικά στα μπαράζ του Μουντιάλ με την Κροατία δήλωσε παρών και έπαιξε βασικός για να τον δείξει λίγο η κάμερα; Είναι δυνατόν ο Ζέκα να είναι περισσότερο Έλληνας από όλους τους Έλληνες μαζί;

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η ομάδα έχει παικταράδες. Τον Παπασταθόπουλο και το Μανωλά, το Μήτρογλου και τον Μπάρκα. Και μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα τους παίρνει η μπάλα και φαίνονται κι αυτοί μέτριοι έως κακοί! Μέχρι και βρισίδια διάβαζα χθες στο Facebook για τον Μήτρογλου και πριν ο κόκορας λαλήσει τρεις, διαβάζω από έγκριτους δημοσιογράφους για αδιάφορους περιπατητές παίκτες! Τι να σου κάνει ο Μήτρογλου που έρχεται σε 3 επαφές με τη μπάλα σε 90 λεπτά κάθε φορά; Πώς να μην ξενερώσει; Καλά κάνει και περπατάει εκεί που έμπλεξε!

Και μέσα σε όλα έχουμε και την οπαδική παράνοια που λυμαίνεται από τις κακές εμφανίσεις. Βγαίνουν οι Παοκτζήδες και λένε είναι άδικο να μην παίζει ο Πασχαλάκης και να παίζει ο Μπάρκας! Λες και το πρόβλημα της Εθνικής είναι ο τερματοφύλακας! Να πάρει τη θέση του σταθερότατου Μπάρκα που για να του βάλεις τετ α τετ πρέπει να κάνεις αίτηση (βλ. τελικό κυπέλλου), ή να βάλεις τα γκολ της ζωής σου που μπαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια (βλ. εκτός έδρας με Ουγγαρία).

Αυτή η ομάδα προσφέρει απλόχερα την απογοήτευση σε ένα ολόκληρο έθνος, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και γέλιο. Χάνει ο Φετφατζίδης ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 94’ με την ΑΕΚ, έχοντας κάνει και τραγικές εμφανίσεις φέτος και την άλλη μέρα τον καλούν στην Εθνική! Ε κλείστε το να τελειώνουμε!

Υ.Γ. Ο Σκίμπε είναι καλός προπονητής και έχει και άστρο. Απόδειξη, ότι ρίχνει χθες στο μάτς τον πιο φορμαρισμένο Έλληνα επιθετικό, τον Κουλούρη. Η τρίτη αλλαγή πάντα ήταν δικιά του…

Δυστυχώς όμως έχει μετατραπεί σε μια μαριονέτα και αναγκάζεται να παίζει σύμφωνα με ότι του υποδεικνύουν άλλοι. Αυτοί οι άλλοι είναι που τον καίνε τώρα και θα τον φάνε εν μια νυκτί.

Απλά, αναπόδεικτα συμπεράσματα ενός αγανακτισμένου φιλάθλου.

Περαστικά μας!