Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στα μετόπισθεν, δεν άφησε τη Μονακό ν’αναπνεύσει για 32-33 λεπτά και τελικά την εξόντωσε στο Game 1 των φετινών playoff της Euroleague. Το 71-54 ήρθε με χαρακτηριστική άνεση, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παραδίδει μαθήματα αμυντικής τακτικής και ψυχραιμίας.

Η πρώτη περίοδος ήταν άθλια  για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν βαρίδια στα χέρια τους και το κορμί τους, λειτουργούσε πιο γρήγορα από το μυαλό τους. Βέβαια η συνέχεια είχε πολύ Ουόκαπ, Μακίσικ και Σλούκα. Εντάξει για τον Αμερικανό γκαρντ τι να πρωτογράψουμε, που δεν τα έχουμε ξαναγράψει. Ο άνθρωπος είναι ρομπότ, έδειξε πως όποια αποστολή και να του αναθέσεις, θα κάνει τ’αδύνατα δυνατά για να την φέρει εις πέρας. Τα κατάφερε με εκκωφαντικό τρόπο, αφού ο Τζέιμς έκανε τη μία παλαβωμάρα μετά την άλλη, ενώ ξενέρωσε και πολλούς συμπαίκτες τους. Βλέπε Μπέικον (γνωρίστηκε με τα playoff της Euroleague), Μοτεγιούνας (πέρασε και δεν ακούμπησε), ενώ και ο Χολ δεν τροφοτήθηκε όσο σε άλλα παιχνίδια.

Ο Μακίσικ εδώ κι ένα μήνα, παίζει μ’αυτοπεποίθηση ενός σταρ της Euroleague, ενώ το γεγονός πως τιμωρεί την άμυνα, που δεν σέβεται το σουτ του, τον έχει κάνει όπλο στην ερυθρόλευκη επίθεση. Ο Αμερικανός με το κάρφωμα σήμα-κατατεθέν του, ξεσήκωσε όλο το ΣΕΦ και ουσιαστικά, έβαλε ταφόπλακα σε όποιες σκέψεις έκαναν οι Γάλλοι, για τυχόν διπλό. Ο Κώστας Σλούκας ήταν η ήρεμη δύναμη της ομάδας του, αυτός που την τακτοποίησε επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, την ηρέμησε στο τέταρτο και αθόρυβα βγήκε MVP τπου Game 1, χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι.

Εννοείται δεν λησμόνησα τον αρχηγό Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος υπενθύμισε σε όλους μας, πως έχει έναν και χίλιους τρόπους να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Πεταχτάρι, τρίποντα και βολές, χωρίς καν να χάσει σουτ. Η επιτοχή του παίκτη οικονομία και να πούμε πως οι πανηγυρισμοί του, ήταν κι ένα μήνυμα σε όλους, πως δεν έχει ξοφλήσει. Ο «Πριντ» έμαθε στους Γάλλους, πως είναι καλή η αθλητικότητα, όμως τα χιλιόμετρα και το know how τέτοιων αναμετρήσεων μετράει διπλά και τριπλά.

Η εμπειρία παικτών και προπονητή αποτυπώνονται και στις δηλώσεις τους, όπου συνιστούν ψυχραιμία και υπομονή, καθώς η postseason μόλις ξεκίνησε. Κάθε παιχνίδι κρύβει μέσα του διαφορετικό σενάριο κι ενδεχομένως διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

ΥΓ. Ο Ζαν Σαρλ δεν ενθουσιάζει με τις επιδόσεις του, όμως τέτοια εργαλεία ακόμα κι ανενεργά για καιρό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε κάθε οργανισμό, που υποστηρίζει πως έχει βάθος σαν ομάδα.