Όσο περνάει ο καιρός, αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, όσον αφορά το αναπτυξιακό στο ελληνικό μπάσκετ. Όποιος είναι χρόνια στο κουρμπέτι (λίγο αγοραία η έκφραση, αλλά δεν πειράζει), κατανοεί πως το άθλημα μικραίνει, η αγωνιστική σεζόν κρατάει για τα παιδοεφηβικά περίπου πέντε μήνες (αυτές που δεν περνούν στη δεύτερη φάση των πρωταθλημάτων στις ενώσεις τους), ενώ τους υπόλοιπους μήνες… κάθονται. Θα μου πείτε αυτό συμφέρει τα σωματεία, αφού θα πληρώσουν λιγότερο καιρό τους προπονητές και το σταφ, όμως τα παιδιά από τέλη Μαρτίου κι έπειτα, τι θα κάνουν; Τίποτα. Αν αυτό κάποιος το θεωρεί ανάπτυξη, πιθανότατα εθελοτυφλεί.

Για το τουρνουά παμπαίδων της ΕΣΚΑ, υπάρχουν πληροφορίες, που λένε ότι αυτό θα διεξαχθεί για περίπου 40-45 μέρες. Δηλαδή τα τμήματα που την ερχόμενη σεζόν, θα είναι σε ηλικία για να στελεχώσουν την Εθνική Παίδων, θα παίξουν ανταγωνιστικά για ενάμισι μήνα φέτος. Α και βάλτε στο μυαλό σας, πως το μίνι-πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την περίοδο που οι νεαροί αθλητές, θα έχουν εξετάσεις στα σχολεία τους. Οι ηγέτες της ΕΣΚΑ, και κατ’ επέκταση της ΕΟΚ ενδιαφέρονται για τα παιδιά, ή μόνο για φωτογραφίες; Πέρσι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για το τουρνουά παμπαίδων από παράγοντες, αλλά φαίνονται πως οι ιδιοτελείς σκοποί τους, ολοκληρώθηκαν φέτος και αυτό το μίνι-πρωτάθλημα, θα γίνει… για να γίνει. Είναι περιττό να γράψουμε πως πολλά παιχνίδια των μικρών ηλικιών (βλέπε τζούνιορ και μίνι), έχουν αναβληθεί, λόγω της έλλειψης διαιτητών κι αυτό είναι κάτι, που οι ιθύνοντες του ελληνικού μπάσκετ, ή δεν τα βλέπουν, ή δεν θέλουν να τα δουν.

Πάμε τώρα και στα ενδότερα της ΕΟΚ, όπου εκεί έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, μετά την αποτυχία του Φάιναλ Έιτ. Για να είμαστε δίκαιοι ναι η διοργάνωση δεν είχε παρατράγουδα με επεισόδια κι αυτό είναι παράσημο για τη νέα διοίκηση, όμως οι άδειες εξέδρες και τα πανάκριβα εισιτήρια, ήταν κηλίδα για την ΕΟΚ. Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα, αφού υπάλληλοι της ομοσπονδίας έκαναν ασφαλιστικά μέτρα κατά της… ΕΟΚ, γιατί τους οφείλονται δώρα και μισθοί. Βέβαια αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι πρότινος ήταν και την πρόσληψη 27 νέων ατόμων στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (αλήθεια που βρέθηκαν τα χρήματα;), που ήρθαν για να προστατέψουν (;) όλο το κονκλάβιο της ΕΟΚ, υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Λιόλιου.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσουμε, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει ανάπτυξη στο μπάσκετ της χώρας μας, οι ακαδημίες πολλών συλλόγων αντί να αυξάνονται με παιδιά, μικραίνουν και οι υπεύθυνοι του αναπτυξιακού, κωφεύουν ή απλώς δίνουν συνεντεύξεις, λέγοντας πως υπάρχει… πλάνο.

ΥΓ. Οι Κώστας Τσαρτσαρής και Ντίνος Σβερκούνος αμείβονται με παχυλούς μισθούς, που θα ζήλευαν πολλοί. Προκλητικά ποσά, την ώρα που τα σωματεία φωνάζουν για οικονομική βοήθεια, την οποία φυσικά δεν έχουν. Ωραία ανάπτυξη…

ΥΓ2. Το Minicoppa στην Ισπανία μάζεψε 8.500 κόσμο, για να θαυμάσουν παίκτες ηλικίας 14 ετών. Οι ομοσπονδίες πρώτα φροντίζουν τους μικρούς κι ύστερα τους μεγάλους αθλητές…