Φαίνεται πως ο Ολυμπιακός, έβγαλε από πάνω του το «πρέπει» της πρόκρισης στην οχτάδα των playoff της Euroleague. Είναι αδύνατο να εξηγηθεί, το πως έχει αλλάξει η συμπεριφορά του, εδώ και δέκα μέρες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοιάζει πιο ήρεμος από ποτέ φέτος και θυμίζει τα περσινά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουμε γράψει πολλάκις, πως όταν είναι ζεστoί από την περιφέρεια, αυτόματα είναι φαβορί για τη νίκη απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο coach B έχει παραδεχτεί πως ναι μεν η σεζόν είναι μεταβατική, όμως στόχος ήταν ξεκάθαρα η παρουσία στις οχτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μαθηματικές ελπιδες υπάρχουν, όμως έχω την εντύπωση πως η ελληνική ομάδα και ο προπονητής της αδίκησαν τον εαυτό τους. Νομίζω είναι περιττό να γράψω εκ νέου πως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν έτυχε της εμπιστοσύνης, που του άξιζε, όμως έστω και στη δύση της συγκεκριμένης σεζόν, παίρνει χοντρά λεπτά και φροντίζει να τα εκμεταλλεύεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Λιβιό Ζαν Σαρλ, που είναι ο πιο τίμιος ξένος παίκτης, που ήρθε φέτος στον Πειραιά.

Δεν επιθυμώ ν’αναλωθώ σε λεπτομέρειες της αναμέτρησης, αλλά οφείλω να καταθέσω κάτι σε σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο έμπειρος κόουτς εδώ και λίγο διάστημα, είναι ήρεμος στις αντιδράσεις (στο μέτρο του δυνατού) κι αυτό μεταφέρεται και στους παίκτες του. Τα πολλά νεύρα ανήκουν στο παρελθόν, οι ακραίες αντιδράσεις το ίδιο κι αυτό αυτόματα προσφέρει πνευματική διαύγεια στους αθλητές του. Ναι έγιναν εύκολα λάθη, σκοτωμένες επιθέσεις, όμως το κύριο χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού ήταν η ηρεμία του καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Αυτό μου έβγαλε ο Σλούκας, ο Πρίντεζης, ο Σπανούλης, ακόμα και ο Έλις, που έδωσε απαντήσεις απόψε το βράδυ.

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Σάσα Βεζένκοφ, μοιάζει να χτίζει από τώρα για την ερχόμενη σεζόν, όπου εκτός από τη σταθερά ονόματι Σλούκας, θα υπάρχει και η κολώνα στη θέση τέσσερα. Οψόμεθα λοιπόν!

ΥΓ. Ο θετικός Σλούκας ΠΑΝΤΑ ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Καιρό είχαμε να δούμε τέτοια παράσταση από τον Έλληνα γκαρντ.

ΥΓ2. Ο Κώστας Κουφός μοιάζει να μην ξέρει τι να κάνει, όταν βρίσκεται μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ισχυρό άλλοθι η απραξία πολλών μηνών, όμως ο ομογενής σέντερ, έχει χάσει το κέφι του για μπάσκετ.

ΥΓ3. Ο Άαρον Χάρισον έτσι όπως συμπεριφέρεται αγωνιστικά, χάνει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητικού τιμ.