Γνωρίζω πως ως λαός είμαστε μηδενιστές και με μία ήττα, ξεχνάμε ότι θετικό έκανε φέτος ο Ολυμπιακός στη Euroleague. Ο Βασίλιε Μίτσιτς είναι ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης και το απέδειξε ξανά με το buzzer beater, που έκανε τη Stark Arena να σιγήσει. Πολλοί ίσως να κατηγόρησαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα, γιατί δεν έκανε φάουλ στην τελευταία άμυνα, ώστε να έχει την επίθεση. Ο Εργκίν Αταμάν σε πηγαδάκι, που κάναμε παραδέχτηκε πως κι εκείνος θα έπραττε ακριβώς το ίδιο. «Ήμασταν πιο τυχεροί» απόψε είπε ο Τούρκος κόουτς, χωρίς ίχνος μεγαλοπρέπειας ή βεντετισμού. Θυμίζω στο ΣΕΦ ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο, σκότωσε την Εφές. Το μπάσκετ είναι στιγμές και σήμερα οι θεοί του μπάσκετ ήταν με τους Τούρκους στην τελευταία φάση του ημιτελικού.

Ο Ολυμπιακός ήταν σοιβαρός μετρημένος, όμως προδόθηκε από την απειρία κομβικών παικτών του. Ο Σάσα Βεζένκοφ με 1/8 τρίποντα, υπενθύμισε σε όλους μας, πως πρώτα αποτυγχάνεις, ύστερα μαθαίνεις και στο τέλος επιτυγχάνεις στα Final Four. Η εμφάνιση του Βούλγαρου φόργουορντ, μου θύμισε την περσινή του Μίροτιτς, που ήταν κάκιστος. Τα Final Four είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία από τη regular season ή τα playoffs.

Οι Πειραιώτες έχω την εντύπωση, πως στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν μυαλωμένα, εκμεταλλευόμενοι την καλή φόρμα του Φαλ και του Παπανικολάου. Η Εφές ως είθισται αγωνιζόταν με το ατομικό ταλέντο των Λάρκιν και Μίτσιτς, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Ντάνστον, αλλά και του killer (απόψε) Μπράιαντ. Οι Πειραιώτες έμοιαζαν να έχουν περισσότερες λύσεις, όμως η έλλειψη εμπειρίας τέτοιων αναμετρήσεων, τους στοίχισε.

Έχω την εντύπωση πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που ορθά ψηφίστηκε ο κορυφαίος προπονητής της φετινής Euroleague, ξέχασε τον ΠΑΝΤΑ εξαιρετικό στα Final Four Παπανικολάου και τον δεινόσαυρο Φαλ, όταν οι Τούρκοι έκαναν βεβιασμένες επίθέσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η μπάλα όφειλε να βρίσκεται περισσότερα στα χέρια του Σλούκα, παρά στου ταλαντούχου μεν, αλλά ενστικτώδη παίκτη ονόματι Τάιλερ Ντόρσεϊ. Το μπάσκετ είναι απλό άθλημα, αλλά την ίδια στιγμή, εξαιτετικά πολύπλοκο.

Η άμυνα του Βεζένκοφ ήταν καλή πάνω στον Μίτσιτς, όμως ο Σέρβος άσος, ευστόχησε σ’ένα σουτ δύσκολο για τους περισσότερους παίκτες της Euroleague. Για τον ίδιο όμως ήταν άλλη μια μέρα στη δουλειά και γι’αυτό το λόγο αμείβεται πλουσιοπάροχα από την Αναντολού Εφές. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελίτ κι όπως είπε και ο coach B, θα παραμείνει εκεί.

ΥΓ. Αν ο Ολυμπιακός, έπαιρνε το προβάδισμα στα τελευταίο δύο λεπτά, ίσως και να είχε πάρει το ροζ φύλο αγώνα. Τέσσερις άστοχες επιθέσεις (στο τέλος) είναι πολλές κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΥΓ2. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν καταπληκτικός κι αγωνίστηκε 38 λεπτά. Ο τύπος ήταν ικανός να παίξει άλαλ τόσα, προκειμένου να περάσει η Εφές.

ΥΓ3. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι άξιος συγχαρητηρίων. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ξένοι δημοσιογράφοι, που έχουν μείνει άναυδοι από τη στήριξη των Ελλήνων οπαδών προς την ομάδα τους.