Ο Ολυμπιακός μας έχει συνηθίσει στα κρύα ή τα ζεστά ντουζάκια. Σήμερα το βράδυ η Ζάλγκιρις έφαγε τόσο ξύλο, όσο δεν ειχε δεχτεί στα προηγούμενα ματς της Euroleague. Εκεί θεωρώ πως βρίσκεται το κλειδί της νίκης απέναντι στο καλοδουλεμένο σύνολο του Σάρας.

Ξέρω πως οι περισσότεροι θα σταθείτε στους πόντους του Σπανούλη, την επιστροφή του Μιλουτίνοφ σε εμφανίσεις MVP, ενώ και ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν φρέσκος και ιδιαίτερα οξυδερκής στα double-team, που δέχτηκε από τους αντιπάλους του.

Ας ξεκινήσουμε λίγο από τους νεοφερμένους του ερυθρόλευκκου ρόστερ, που έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους. Ο Γουίλι Ριντ ήταν συγκεντρωμένος σε υπερθετικός βαθμό στο ρόλο του. Οι δέκα πόντοι του ήταν “χρυσάφι” στην οικονομία του ματς, αφού ξεκούρασε μεν τον “Μίλου” και έδειρε και τους ψηλούς της Ζάλγκιρις. Ο δεύτερος στη λίστα μου θα είναι ο Μπάλντουιν. Γνωρίζω τι θα πείτε οι περισσότεροι, τι γράφει ο τρελός. Ο Αμερικανός ναι στην επίθεση, δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται, όμως αμυντικά έδωσε λύσεις, ανοίγοντας το ροτέισον του Κεμζούρα.

Για τον Ρότσεστι είναι φανερό τι μπορεί και τι αδυνατεί να πράξει. Στην επίθεση θα πάρει δύσκολα σουτ και στην άμυνα είναι πληγή. Ο Ολυμπιακός έτσι θέλει τον Αμερικανό γκαρντ και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Με τα καλά του και τα στραβά του.

Ο Μπράντον Πολ είναι με διαφορά η κορυφαία φετινή κίνηση στην offseason για τους Πειραιώτες και το αποδεικνύει συνέχεια. Μετρημένος, clutch όταν χρειάζεται και φαίνεται πως αναπτύσει κι ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον κόσμο της ομάδας.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα πιστεύουμε πως κάθε βδομάδα μαθαίνει όλο και καλύτερο το ρόστερ, που έχει στα χέρια του. Ακόμα δεν έχει κατασταλάξει στο 100% το πω θα χρησιμοποιεί τους παίκτες του, όμως απόψε παίρνει άριστα στη διαχείριση της αναμέτρησης. Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις ένα σύνολο από την αρχή το Νοέμβριο, συμμετέχοντας σε μία διοργάνωση. Βέβαια τιις σοβαρές εξετάσεις θα τις δώσει στη Γερμανία την ερχόμενη βδομάδα, όπου θα κληθεί να πάρει τουλάχιστον μία εκτός έδρα νίκη…

ΥΓ. Ο Αντώνης Κόνιαρης έχει το πακέτο για να γίνει βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού. Λίγο θράσος χρειάζεται στην επίθεση κι όλα θα γίνουν. Στην πρώτη χρονιά στη Euroleague, κανείς δεν έγινε πρωταγωνιστής.

ΥΓ2. Ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague. Μόνο συγχαρητήρια σ’έναν άνθρωπο, που αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου πάουερ φόργουορντ κι ας έχουν περάσει τα καλά του μπασκετικά χρόνια.

ΥΓ3. Ο Τζοκ Λαντέιλ είναι η νέα ανακάλυψη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός έχει μάτι κι ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι ελληνικές ομάδες να μπορέσουν να εντοπίσουν λαβράκια.