Καιρό έχουμε ν’ασχοληθούμε με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και νομίζω ήρθε η ώρα να το πράξουμε, πριν δούμε τις επίσημες εξελίξεις στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Πρώτο ζητούμενο είναι το εξής: Το πράσινο ταμείο είναι μείον, το μπάτζετ για την ερχόμενη σεζόν θα είναι τουλάχιστον 40% κάτω και η οικονομική ένεση από έξωθεν παράγοντες θα είναι μηδαμινή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν βγαίνει να μιλήσει και ορθώς πράττει, μέχρι να λάβει οριστικές αποφάσεις. Θα περιμένει την Euroleague να ενημερώσει τους πάντες για το τι μέλλει γενέσθαι κι ύστερα θα μας δώσει όλες τις πληροφορίες, που ψάχνουμε.

Το θέμα του Νικ Καλάθη είναι λεπτό και συνάμα δύσκολο για την πράσινη ΚΑΕ. Το πιο ισχυρό θεμέλιο κινδυνεύει να χαθεί από τον Παναθηναϊκό (αν δεν έχει ήδη χαθεί), όμως μία ομάδα οφείλει να έχει plan B. Σημαντικό ρόλο ίσως παίξουν και οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν ανάμεσα στον παίκτη και τον σύλλογο, αν κι αυτό συμβαίνει κατά κόρον στους συλλόγους της Ευρώπης. Προσέξτε μία λεπτομέρεια. Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν ψυχρανθεί μεν, όμως μία επαναδιαπραγμάτευση έχει τους δικούς της κανόνες μ’ότι αυτό συνεπάγεται. Ο χρόνος συνήθως είναι ο καλύτερος γιατρός για ενδοσκόπηση…

Ο 31χρονος γκαρντ, είναι μπερδεμένος ίσως κι εκνευρισμένος. Απόλυτα φυσιολογικό αν θέλετε τη γνώμη μου. Πριν λίγο διάστημα δεν του πέρναγε από το μυαλό η αποχώρηση από το τριφύλλι, όμως τώρα θα μοιάζει με θαύμα αν παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός από τη μεριά του, έχει καταστρώσει ένα business plan, που είναι ικανό να τον κρατήσει σ’ανταγωνιστική τροχιά στη Euroleague. Υπάρχουν παίκτες φθηνοί και διψασμένοι, που έχουν τις ικανότητες να κάνουν τη διαφορά. Ξαναγράφω πως το scouting θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια κι όχι η οικονομική ευμάρεια του εκάστοτε συλλόγου. Οι ισπανικές ομάδες είναι πολύ μπροστά στο να εντοπίζουν άγνωστους αθλητές κι αυτό οφείλουμε να το παραδεχτούμε.

Στο δια ταύτα ένα είναι το ζητούμενο. Τι θα ειπωθεί στη συνέντευξη Τύπου, η οποία λογικά θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Ο φίλαθλος περιμένει από τη διοίκηση να είναι ειλικρινής μαζί του. Ο Παναθηναϊκός παραμένει ένα τεράστιο brand name στην Ευρώπη και πολλοί αθλητές ονειρεύονται να παίξουν στο ΟΑΚΑ. Η πανδημία έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο ντόμινο στο μπάσκετ και πιστέψτε με, θα συμβούν πολλά, που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

ΥΓ. Ο Λορένζο Μπράουν είναι μία επιλογή που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό κι έχει στοιχεία που αρέσουν στο προπονητικό σταφ.

ΥΓ2. Η επανεκκίνηση φαντάζει άσχημη στην ελληνική κοινωνία. Μην το παίρνετε έτσι. Είναι μία ευκαιρία να δημιουργηθεί κάτι όμορφο και στο τέλος θα γίνει ταμείο…