Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού σε ακόμα ένα εντός έδρας ντέρμπι αιωνίων και παρά την κακή εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και τις σημαντικές απουσίες.

Ήταν δεδομένο πως μία ομάδα ήταν το φαβορί, με βάση την φετινή αλλά και των τελευταίων ετών εικόνα. Σε κάθε ντέρμπι αιωνίων, η συζήτηση ξεκινάει με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν τον πρώτο λόγο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε σε ακόμα ένα ντέρμπι, ξεκινώντας από το αποτέλεσμα. Μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στην οικονομία του πρωταθλήματος, αλλά και πρωτίστως, είναι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Ο Μαρτίνς φάνηκε να έχει μελετήσει πως θα μπει η ομάδα του στην εκκίνηση του αγώνα, γνωρίζοντας πως οι πολλές απουσίες θα του στερούσαν να έχει λύσεις στον πάγκο.

Η πίεση ήταν ασφυκτική από το πρώτο δευτερόλεπτο και οι Πειραιώτες κέρδισαν πολλές μονομαχίες, αλλά και κατοχές. Οι “πράσινοι” μπήκα φοβισμένα και σαν να… τρόμαξαν από την πίεση που δέχθηκαν.

Πούλησαν εύκολα τη μπάλα σε πολλές περιπτώσεις και αρκέστηκαν να φυλάνε τα μετόπισθεν. Αυτό έγινε για είκοσι λεπτά, όταν ο Φορτούνης πήρε το ριμπάουντ από επέμβαση του Διούδη και άνοιξε το σκορ με ένα κεραυνό σε κενή εστία.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε αρκετά εύκολα, ενώ ήταν και το πρώτο στη φετινή σεζόν σε πρώτο 45λεπτο. Τα πρώτα λεπτά μετά το γκολ δεν έδειξε πως θα αλλάξει κάτι και ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό.

Οι φάσεις που δημιούργησε στο πρώτο μέρος δεν ήταν ούτε πολλές, ούτε σπουδαίες, όμως πήρε αυτό που δικαιούταν με την εικόνα του.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων άργησε αλλά ήρθε μετά το πρώτο μισάωρο, κερδίζοντας σιγά σιγά κάποια μέτρα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Όλο το δεύτερο ήταν δικό τους, σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες και κλασσικές και δικαιούνταν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις φάσεις μία μία, όμως ήταν τέτοιες που αναρωτιέσαι πως δεν ήρθε το γκολ.

Η ατυχία συνδυάστηκε με το πρόβλημα στην τελική πάσα και η καθολική υπεροχή για 45 λεπτά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε από το ντέρμπι, τους τρεις βαθμούς, και στοχεύει πλέον κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, για να κάνει βήμα πρόκρισης στο Champions League.

Οι απουσίες δεν του επέτρεψαν να εμφανίσει καλό πρόσωπο σε όλο το παιχνίδι, καθώς ο πάγκος ήταν αρκετά άπειρος και η κούραση έκανε την εμφάνιση της. Σίγουρα, ο Μαρτίνς πρέπει να προβληματιστεί για αυτή την εικόνα και την ευκολία που έδινε μπάλες.

Το “Τριφύλλι” πήγε στο Φάληρο, ευρισκόμενος σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πήγε για να πάρει ότι μπορεί και απέδειξε τα αιώνια ντέρμπι θα είναι πάντα ντέρμπι, όσο και αν τα μειώνουν κάποιοι λόγω της εικόνας του τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπόλονι ανέφερε πως το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό και ουσιαστικά το πέταξε στα… σκουπίδια, όμως ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την αντίδραση. Εάν ερχόταν και ένα γκολ, που το δικαιούταν, θα λέγαμε για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ίσως και να μπορούσε να είχε επέμβει καλύτερα με τις αλλαγές του, αλλά και να μην πάρει το ρίσκο του Χουάνκαρ σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, που δεν του βγήκε.

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα και ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, που δεν σε έκανε να βαρεθείς σε κανένα σημείο, βάζοντας ως συντελεστή και την απουσία του κόσμου.

Ο καθένας έχει φυσικά διαφορετικούς στόχους στο πρωτάθλημα και το φαβορί επικράτησε, έστω και με αυτό τον τρόπο.

Ο Ολυμπιακός δείχνει πως και φέτος, εύκολα ή δύσκολα, θα φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, παραμένοντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ακόμα και στις κακές του μέρες, ξέρει πως και τι να παίρνει από τα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει μόνο το δεύτερο ημίχρονο και να επενδύσει πάνω σε αυτό, να δουλέψει σε αυτό και να προσπαθήσει να έχει αυτή την εικόνα για ολόκληρο αγώνα.

Το ρόστερ του δεν είναι κακό, λύσεις υπάρχουν, αλλά ο Μπόλονι πρέπει να βρει σιγά σιγά την ενδεκάδα που θα στηριχθεί και πρέπει να σκέφτεται ότι πρέπει να έρθουν νίκες, όπως και να έρθουν αυτές.

ΥΓ. Εάν ο Μπόλονι είχε εμπιστευθεί Αλεξανδρόπουλο και Βιγιαφάνιες από την αρχή, θα είχε και καλύτερη εικόνα από την αρχή.

ΥΓ1. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει μετατραπεί σε μία τρομερά κυνική ομάδα, που καταφέρνει να συνδυάσει το ελληνικό πρωτάθλημα, με το υψηλότερο επίπεδο (δηλ. Champions League).

ΥΓ2. Αλεξανδρόπουλος και Ζαγαρίτης είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού και είναι από τα Ελληνόπουλα που μπορείς να ελπίζεις, με την σημερινή τους εμφάνιση.

ΥΓ3. Ο Φορτούνης έχει αφήσει πίσω τον περσινό σοβαρό τραυματισμό, θυμίζοντας τον παίκτη που αγαπήσαμε και στηρίχθηκε πάνω του και ο Ολυμπιακός, και η Εθνική.