Ο Παναθηναϊκός μας παρουσίασε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Το κακό του (διήρκησε 20 λεπτά) και το καλό του, που ευτυχώς επικράτησε. Η ιταλική ομάδα την πάτησε ακριβώς όπως στο Μεντιολάνουμ Φόρουμ. Έφτιαξε μία μεγάλη διαφορά και λόγω έπαρσης, την απώλεσε και στο τέλος το τριφύλλι της έκλεψε δύο νίκες, που στην οικονομία της πρώτης τετράδας της κατάταξης θα μετρήσουν διπλά.

Αρκετά με την Αρμάνι Μιλάνο, καθώς οφείλουμε να επικεντρωθούμε στον νικητή Παναθηναϊκός. Ο Όντεντ Κάτας έκανε πολλές αλχημείες στην αναμέτρηση κι αυτό του κόστισε σε μεγάλο βαθμό. Εννοείται πως έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης για την κάκιστη εικόνα του πρώτου εικοσαλέπτου, όπου ο καθένας έκανε ότι του κάπνιζε στην κυριολεξία. Ο Χεζόνια έπαιρνε τη μπάλα κι έκανε επίδειξη ατομικών δεξιοτήτων, ο Μποχωρίδης τα ίδια, ενώ και ο συνήθως εγκρατής Σαντ-Ρος πήρε σκοτωμένα σουτ. Νομίζω είναι περιττό ν’αναφερθώ στις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ επιστροφές στην άμυνα, που έδωσαν τη δυνατότητα στους Ιταλούς. να πετύχουν εύκολα καλάθια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άλλαξε άρδην την εικόνα του. Αρχικά σταμάτησε τις επιθέσεις για τα θηρία και διάβασε το παιχνίδι. Ο Παπαπέτρου έπαιξε με το μέγεθός του, ο Χεζόνια πήρε σωστές επιθέσεις και ο Μπέντιλ προσέφερε τρομερές βοήθειες στο σκοράρισμα. Η λογική επιτέλους είχε σβήσει τον υπέρμετρο εγωϊσμό μερικών παικτών κι από εκεί και πέρα η άμυνα έκανε τη δουλειά της. Ο Παπαγιάννης ήταν ο γνωστός φετινός Παπαγιάννης (κηλίδα οι βολές του), ο Μακ ήταν συγκλονιστικός στην παράταση (μπορεί να παίζει έτσι πάντα;) και ο Ουάιτ έβγαλε ενέργεια, όταν η μπάλα έκαιγε.

Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντικό πράγμα σ’ένα σύλλογο και ο πρωταθλητής Ελλάδος, επιτέλους κατέθεσε αυταπάρνηση κι ενέργεια στο παρκέ. Η Αρμάνι είναι ποιοτικότερη ομάδα, όμως ο ΠΑΟ έχει πολύ βαριά φανέλα στη Euroleague κι αυτό μεγαλώνει μερικούς παίκτες. Μακάρι αυτή η διαβολοβδομάδα ν’αποτελέσει μάθημα για τους πράσινους, που έχουν σαν στόχο το νταμπλ στην Ελλάδα. Στο μπάσκετ σχεχόν πάντα κερδίζει ο οργανισμός που καταθέτει την περισσότερη ενέργεια και θέληση στα παιχνίδια.

ΥΓ. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ είχε 0/6 τρίποντα. Μερικές φορές χρειάζεται και η τύχη, για να πάρεις το ροζ φύλο αγώνα.

ΥΓ2. Πολύ όμορφο πράγμα να βλέπεις τον Νέντοβιτς να δίνει συμβουλές στους συμπαίκτες του. Ο Σέρβος γκρντ γουστάρει πολύ βρίσκεται στον Παναθηναϊκό

ΥΓ3. Όποιος παρακολούθησε το ματς Μπασκόνια-Αναντολού Εφές θα ευχαριστήθηκε μπάσκετ. Οι δύο σύλλογοι έδωσαν ρεσιταλ μεγάλων σουτ και τακτικής. Η Euroleague στα καλύτερά της.