Ακόμη μια χρονιά στην Euroleague, τι πρωτότυπο… Είναι! Η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και είναι άγνωστο εάν θα τελειώσει. Ωστόσο, 2 παίκτες ξεχώρισαν την φετινή σεζόν και “κοντράρονται” με (ατομικό) έπαθλο την κατάκτηση του MVP. Μίροτιτς και Λάρκιν… Λάρκιν και Μίροτιτς άφησαν πίσω τους, τους υπόλοιπους και έβαλαν τις βάσεις για τον πολυτιμότερο παίκτη της φετινής χρονιάς.

Εσείς ποιον θα διαλέγατε και γιατί;…

Σέιν Λάρκιν

Ο άνθρωπος μας “έδωσε” το στίγμα του από το περσινό finish της Εφές, έκανε ματσάρες στο Final-4 και έφτασε μια ανάσα από το να γίνει και πρωταθλητής Ευρώπης με την Τούρκικη ομάδα. Από εκεί που τελείωσε πέρυσι, λοιπόν, συνέχισε φέτος… Παιχνίδια με 49 πόντους, 10 τρίποντα, κρίσιμα σουτ και τεράστια επιρροή μέσα στο παιχνίδι. Ο Αμερικάνος βραχύσωμος γκαρντ του Εργκίν Αταμάν όχι μόνο ξεχώρισε φέτος, αλλά αποτέλεσε το νούμερο “1” για την Εφές και την πρώτη θέση που κατέχει στην regular season της Euroleague.

Αναλυτικά οι αριθμοί του:

22,2 πόντοι (μέσος όρος)
29,56 λεπτά κατά μέσο όρο
55,6% στα δίποντα
50,9% στα τρίποντα
90,3% στις βολές
3,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο
4,1 ασίστ κατά μέσο όρο
1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο
2,2 λάθη κατά μέσο όρο
25,8 στο PIR

Καλύτερο φετινό παιχνίδι:

Κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με 49 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής. Ο Αμερικάνος είχε 5/7 δίποντα, 10/12 τρίποντα και 9/10 βολές. Ενώ, ακόμα, μοίρασε 5 ασίστ και μάζεψε 2 ριμπάουντ. Το PIR του σταμάτησε στο εξωφρενικό 53!

Νίκολα Μίροτιτς

Ο Νίκολα Μίροτιτς αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή της Μπαρτσελόνα για φέτος, αφού οι Μπλαουγκράνα ξόδεψαν συνολικά 70 εκατομμύρια. Ο Μαυροβούνιος σταρ άφηνε τον… μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, “πρόδιδε” την Ρεάλ και απασφάλισε στην Καταλονία, αφού έγινε ο ηγέτης της ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Μεγάλα σουτ, κρίσιμες και σωστές αποφάσεις, buzzer beater και 3η θέση με την Ισπανική ομάδα. Διόλου άσχημα…

Πάμε να δούμε τους αριθμούς τους:

19 πόντους κατά μέσο όρο
27,50 λεπτά κατά μέσο όρο
61% στα δίποντα
33,1 στα τρίποντα
86,9% στις βολές
6,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο
1,6 ασίστ κατά μέσο όρο
1,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο
1,9 λάθη κατά μέσο όρο
22,5 στο PIR

Καλύτερό του παιχνίδι:

Κόντρα στην Χίμκι στην Ρωσία, που οδήγησε και σε νίκη την Μπαρτσελόνα. Είχε σε 33:16, 28 πόντους, με 7/10 δίποντα και 2/6 τρίποντα. Ενώ, ακόμα, ευστόχησε σε 8 (από 10) βολές, μοίρασε 3 ασίστ, μάζεψε 9 ριμπάουντ και υπέπεσε σε 4 λάθη.

Αν επιλέγατε εσείς τον MVP της φετινής σεζόν στην Euroleague, ποιον θα χρίζατε πολυτιμότερο; Λάρκιν ή Μίροτιτς;…