Τι να γράψεις ύστερα από το ματς του Ολυμπιακού με την Χίμκι; Οι ερυθρόλευκοι βάλθηκαν να μας θυμίσουν πόσες όμορφες ιστορίες έχουν φτιάξει, από παρόμοιες ανατροπές. Το χθεσινό παιχνίδι γύρισε από την καρδιά, το μέταλλο και τον χαρακτήρα τεσσάρων παικτών που είναι η ραχοκοκκαλιά των Πειραιωτών.

Οι Βασίλης Σπανούλης (18π., 10ασ.), Νίκολα Μιλουτίνοφ (16π., 7ριμπ.), Κώστας Παπανικολάου (18π.) και Γιώργος Πρίντεζης (26π., 7 ριμπ.) ήταν απλά συγκινητικοί κι απέδειξαν για πολλοστή φορά, πως δεν είναι ξοφλημένοι. Για να επιστρέψεις από το μείον εννέα σε ένα λεπτό, θες πολλά πράγματα. Χρειάζεται άμυνα του θανατά, μεγάλα σουτ και κυρίως ΠΙΣΤΗ. Ο αγαπημένος “Πριντ” (βλέπει Χίμκι κι αφηνιάζει) των οπαδών το παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου, πως δεν έχασε το κουράγιο του, λέγοντας πως ακόμα οι κατοχές είναι πολλές. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τι συνέβη, τα video μιλάνε από μόνα τους.

Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι, αφού τα προβλήματα με φάουλ του Μιλουτίνοφ και η ανεπάρκεια στο μαρκάρισμα του Σβεντ (λάθος η επιλογή του Τσέρι), πήγαν να τινάξουν το ματς στον αέρα. Να είναι καλά ο Ρώσος γκαρντ και ο Κουρτινάιτις, αφού οι δυα τους τα έκαναν όλα σωστά για τον…Ολυμπιακό. Ένας παίκτης ευθύνεται για 50 κατοχές σε μία ευρωπαϊκή ομάδα. Με τέτοιο μπάσκετ δεν πας μπροστά και σας έχω ξαναγράψει πως η Χίμκι, δεν θα βρεθεί στα playoff.

Βέβαια σ’αυτό το εδώ το βήμα δεν μας νοιάζουν οι ξένες ομάδες, αλλά οι ελληνικές. Ο Κεστούτις Κεμζύρα προς τιμήν του πήρε την ευθύνη για την απώλρια του συν δώδεκα για την ομαδα του, όμως πρέπει να του πιστωθεί και το κοουτσάρισμα στα τελευταία λεπτα της κανονικής διάρκειας, αλλά και της παράτασης. Δεν έκανε πολλές αλλαγές άφησε μέσα τα προωτοπαλίκαρά του, ενώ ο Πολ τον δικαίωσε μ’ένα μεγάλο σουτ και φοβερές άμυνες πανω στους Καράσεφ και Σβεντ. O Ρώσος σταρ της Χίμκι είναι παιχτάρα από τις λίγες, όμως ηγέτης δεν είναι. Όποιος διαφωνεί ας παρακολουθήσει το τελευταίο ενάμισι λεπτό της κανονικής διάρκειας του παιχνίδιού και της παράτασης…

Για τον τεράστιο του “V Span” δεν νομίζω πως πρέπει να γράψω κάτι. Ο Σπανούλης λατρεύει αυτά τα σουτ, έχει βάλει αμέτρητα κι όταν του δοθεί εκ νέου η ευκαιρία, θα τα πάτει και θα σκοράρει. Τόσο απλά, τόσο κυνικά.

Η επόμενη αναμέτρηση στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα είναι τελικός για την ομάδα του Πειραιά. Κερδίζει πάει στο 7-8 και μένει ολοζώντανος στη μάχη των playoff. Χάνει και τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα…

ΥΓ. Οι ξένοι του Ολυμπιακού αυτό μπορούν, αυτό παίζουν. Μόνο ο Πολ είναι έτοιμος παίκτης για τη Euroleague. Ο Ριντ θέλει λίγο χρόνο ακόμα και θ’αποτελέσει θαυμάσια back up τυου Μιλουτίνοφ.

ΥΓ2. Αλεξέι Σβεντ ο πιο εγωπαθής παίκτης στην Ευρώπη. Ευθύνεται για 50 κατοχές και φυσικά στο τέλος τα έκανε μαντάρα ελέω κόπωσης. Όπως είπε κι ένας καλός συνάδελφος, ο Χάρντεν της Euroleague.