Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κάνει πρεμιέρα στο Sportsroom και σχολιάζει τον Παναθηναϊκό, που έχει μείνει γυμνός και θυμίζει ομάδα που δίνει φιλικά ματς.

Έχει καταντήσει κουραστικό, το να ακούμε και να διαβάζουμε για εκτροχιασμούς και διάφορες τέτοιες σάχλες. Αυτό που είδαμε χθες, δεν είναι Παναθηναϊκός.
Δε μπορεί να πηγαίνεις να παίξεις σε ντέρμπι, με αυτή την ψυχολογία και να κάνεις πειραματισμούς. Ο Ινσούα υπέπεσε σε παράπτωμα, ο Ζαχίντ και ο υιός Δώνης φεύγουν και κατά τα άλλα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Δεν είναι το σκορ, άλλωστε αυτό το σκορ έχει υπάρξει ξανά σε παιχνίδι των δυο στο παρελθόν. Είναι η εικόνα που βγάζει η ομάδα, μια εικόνα που φυσικά δε θυμίζει Παναθηναϊκό σε τίποτα. Έψαχνες να βρεις ένα μαρκάρισμα, μια ενέργεια λίγο νεύρο αλλά τίποτα.
Ποιος ο λόγος που έπαιξαν όσοι θα φύγουν σύντομα, όπως και ποιος είναι ο λόγος που δημοσιοποιούνται καταστάσεις όπως αυτή του Ινσούα θέλουμε να μάθουμε.
Τέλος πάντων όπως έχουν σημειώσει αρκετοί από χθες, η απάθεια που υπάρχει είναι ενδεικτική της κατάστασης που βρίσκονται άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο.
Καλή δικαιολογία μεν, δεν θα έπρεπε να υφίσταται δε γιατί μιλάμε για το αιώνιο ντέρμπι. Όσο και βαθμολογικό κίνητρο να μην υπάρχει, και ένας από τους δυο να είναι καλύτερος κατά περιόδους, είναι το αιώνιο ντέρμπι και όχι αγώνας μεταξύ ομάδων διαφορετικής αγωνιστικής και όχι μόνο ταχύτητας όπως έχει καταντήσει ειδικότερα τα τελευταία χρόνια.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να αφήσετε, τις υπεκφυγές και να μιλήσετε μια φορά στη ζωή σας ξεκάθαρα όλοι. Από τη στιγμή που βγήκε στη φορά το διαζύγιο, και μετά αυτό που παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο είναι reality και όχι ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο προπονητής μιλάει για καταρρακωμένη ψυχολογία, ποιος ευθύνεται για όλο αυτό. Η παρουσία του προπονητή, σε έναν τηλεοπτικό σταθμό έφερε λέει δυσαρέσκεια στη διοίκηση. Οι δηλώσεις του για το παιχνίδι και την κατάσταση στο εσωτερικό, έφεραν λέει εκνευρισμό και σκέφτονται το άμεσο διαζύγιο.
Γιατί δε λύνει η διοίκηση τη συνεργασία της με τον προπονητή μια ώρα αρχύτερα εφ’ όσον δεν κάνει πλέον να ηρεμήσει και η ίδια η ομάδα.
Αν περιμένει κάποιος με αυτή την εικόνα, να ακούσει καλά λόγια μόνο και μόνο επειδή θα βγει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη γελιέται με την εικόνα που παρουσιάζει.
Το άμεσο διαζύγιο με τον προπονητή, αφού έχει αποφασιστεί ότι δεν κάνει είναι πλέον μονόδρομος. Να τελειώσει ο Παναθηναϊκός, αυτή την άχαρη διαδικασία των play-off με υπηρεσιακό τεχνικό πριν αναλάβει ο καινούργιος. Πάμε τώρα και στους παίκτες, όπου δεν προσπάθησαν στο παραμικρό να βοηθήσουν πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους σε αυτό το παιχνίδι που έχει σημασία για όλους.
Όσοι φύγουν αλλά και όσοι μείνουν θα πρέπει, να μάθουν να προσπαθούν στα παιχνίδια που μένουν. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο άδειος από ποτέ, κάτι που θα πληρώσει και στα υπόλοιπα παιχνίδια αν συνεχιστεί.
Η Ευρώπη από μόνη της και οι μεταγραφές, δε μπορούν να γυρίσουν ένα κλίμα ιδιαίτερα βαρύ για όλο το σύλλογο. Υποχρέωση των παικτών από δω και πέρα είναι να προσπαθήσουν για τη νίκη στα παιχνίδια που μένουν και να πάψει να βγαίνει η εικόνα προς τα έξω παιδικής χαράς.
Αγωνιστική κριτική για το παιχνίδι δε μπορεί να γίνει, με την ελπίδα κυρίως για τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε μια μίνι αγωνιστική ανάκαμψη.