Ο Ολυμπιακός έκανε όπως αναμενόταν το 3-0 στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και δίκαια έκλεισε τη σεζόν με το double στην Ελλάδα, ενώ κατέκτησε και την τέταρτη θέση στη φετινή Euroleague.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκο τον ανήμπορο ν’αντιδράσει Παναθηναϊκό και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, σκούπισε τον μεγάλο του αντίπαλο. Ο MVP των τελικών ήταν ο σπουδαίος Σάσα Βεζένκοφ, που έκανε χρονιά καριέρας, ενώ στα δύσκολα η στόφα του ηγέτη Κώστα Σλούκα, έκανε τη διαφορά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να είναι χαλαρή στα μετόπισθεν και να δίνει τη δυνατότητα στον Νέντοβιτς να πάρει την μπαγκέτα της πράσινης επίθεσης, όμως αυτό το πλάνο ήταν μάλλον βραχύβιο και χωρίς ελπίδες επιτυχίας. Μόλις ο Σέρβος σίγησε, όλα έγιναν πιο εύκολα για ένα σύνολο με αρχή, μέση και τέλος.

Μπορεί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ να μην βρέθηκε στη ζώνη του λυκόφωτος, όμως με 15/30 τρίποντα και ένέργεια διπλάσια από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακό είχε ήδη επικρατήσει από το 25′ της αναμέτρησης. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια, που ο σοβαρός Ολυμπιακός, δεν θ’αντιμετώπιζε πρόβλημα, από έναν σύλλογο, που δεν πίστευε στοιν εαυτό του.

Η σεζόν κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη για την ομάδα του Πειραιά, που όλη τη χρονιά, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, εντυπωσιάζοντας ολόκληρη την Ευρώπη. Η κατάκτηση της ελληνικής κορυφής ήταν το επιστέγασμα μίας προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν δυόμισι περίπου χρόνια κι ολοκληρώθηκε με τον πλεόν ιδανικό τρόπο. Ο Ολυμπιακός χτίστηκε με τις σύγχρονες επιταγές του σπορ, έδρεψε τους καρπούς των προσπαθειών του και δικαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό με τις φετινές του επιτυχίες.

ΥΓ. Ο Παναθηναϊκός από τη μεριά του απέτυχε, όμως άλλη μέρα θα γράψουμε άρθρο για τους πράσινους.

ΥΓ2. Φοβερή ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, η απονομή έγινε σ’απόλύτα κόσμια πλαίσια, ενώ και ο κόσμος τ’απόλαυσε.

ΥΓ3. Γιώργο Πρίντεζη σ’ευχαριστούμε για όσα ζήσαμε εντός παρκέ, αλλά και για όσα ςμας δίδαξε έξω από αυτό!