Ο Ολυμπιακός στο τέταρτο φετινό του ραντεβού με τον Παναθηναϊκό, φάνηκε συνεπέστατος, πιο φρέσκος, πιο ορεξάτος και γενικότερα ήταν αγριεμένος. Αντίθετα ο αιώνιος αντίπαλός του, μπήκε στην αναμέτρηση χαλαρός, αδιάφορος κι αυτό αποτυπώθηκε στην απόδοσή του στο μαρτυρικό πρώτο δεκάλεπτο.

O Ολυμπιακός με την ευστοχία του από την περιφέρεια και την απίστευτη ένταση στην άμυνά του, κυριολεκτικά βραχυκύκλωσε τον μεγάλο του αντίπαλο, που είχε χάσει τ’αυγά και τα πασχάλια και επιχειρούσε τρίποντα, εκτός σχεδίου και πλάνου. Ο Πρίφτης επιστράτευσε τη ζώνη, που του έδωσε το διπλό στο πρωτάθλημα, όμως αν η ερυθρόλευκη περιφέρεια είναι σε καλή μέρα, τότε «αντίο ζωή». Φυσικά δεν περιμέναμε αυτό το παιχνίδι, για ν΄αποδειχτεί πως ο Ολυμπιακός είναι πιο γεμάτος και πιο ποιοτικός από τον Παναθηναϊκό, όμως η διαφορά ενέργειας και κινήτρου, «καίει» τον Πρίφτη και τους παίκτες του. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν τόσο χαλαροί στο ντέρμπι και να κοιτούν τους αντιπάλους τους να σκοράρουν χωρίς κάποιο σκληρό φάουλ.

Ο Ολυμπιακός καλά έκανε και δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, παρά μόνο στο τέλη του τέταρτου δεκαλέπτου, αφού πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία για το πλεονέκτημα έδρας στα playoff της Euroleague. Άπαντες γι’αυτά ζουν και αναπνέουν και με τέτοιες εμφανίσεις το Βελιγράδι δεν είναι μακριά. Για πρώτη φορά φέτος οι Πειραιώτες έχουν ένα πανίσχυρο δίδυμο ψηλών (εντυπωσιακή η αλλαγή του Μάρτιν), ο Ντόρσεϊ είναι πολυτέλεια και σκοράρει με όποιον τρόπο επιθυμεί, ενώ ο Σλούκας νιώθει και είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας του. Βάλτε στην εξίσωση πως σγά σιγά βρίσκει το χέρι του από την περιφέρεια και ο Παπανικολάου, άρα ο Κυπελλούχος Ελλάδος, μοιάζει να έχει βρει τη φόρμα του εδώ και δέκα μέρες.

Τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ιδανικά, αφού κινδύνεψε σοβαρά να ηττηθεί με πάνω από 40 πόντους κι αν δεν υπήρχε η χαλάρωσε του αντιπάλου του, ίσως η βραδιά να εξελισσόταν ακόμα χειρότερη. Από την προθέρμανση ήταν φανερό πως το μυαλό και το κορμί του τριφυλλιού, δεν βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ και πιο τρανό παράδειγμα είναι το χασμουρητό του Οκάρο Ουάιτ, λίγο πριν έναρξη της αναμέτρησης. Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσεις για τους φιλοξενούμενους, που έφαγαν κατοστάρα, διασύρθηκαν και γυρίζουν πίσω, με πολλά αγωνιστικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου τη φετινή αγωνιστική περίοδο και είναι και φυσιολογικό, που φιλοδώρησε με 28 πόντους την τελευταία ομάδα της Euroleague.