Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση εδώ και λίγο καιρό όλοι μας και πραγματικά, αδυνατώ να καταλάβω τους ανθρώπους, που διοικούν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλει και γενικότερα τον αθλητισμό.

Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο μηδέν με την υπόθεση της πανδημίας, ώστε να σταματήσουν οι κερδοφόρες λίγκες να λειτουργούν; Απορώ με την ΕΠΟ, που ακόμα δεν έχει βγάλει ανακοίνωση αναβολής των playoff και playout. Δεν θα γίνει τίποτα να μην δούμε μπάλα για λίγες μέρες, είτε Euroleague, είτε ΝΒΑ, είτε Superleague 1.

Βέβαια στο βωμό των χορηγών και του χρήματος τι είναι η υγεία. ΤΙΠΟΤΑ. Πρώτος και καλύτερος ο κύριος Μπερτομέου και οι συνεργάτες του, που εδώ και μέρες όλη η Ευρώπη του φώναζε να σταματήσει τη Euroleague, όμως αυτός επέμενε. Τελικά μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις (εδώ γελάμε), αποφάσισε να σταματήσει τη διοργάνωσή του, για χάρη των αθλητών και των ομάδων.

Με συγχωρείτε αυτός ο άνθρωπος, γιατί βρίσκεται ακόμα στην καρέκλα του; Παίζει με τις ζωές των ανθρώπων και δεν μιλάει κανείς; Πραγματικά δεν το πιστεύω. Τόσο μεγάλη είναι δύναμη της καρέκλας και του χρήματος; Για κάποιους άνθρωπους έτσι είναι, όμως πρέπει και η ίδια κοινωνία να τον αποβάλει. Γι’αυτό το κατάντημα φταίνε και οι ομάδες, που καταπίνουν αμάσητα ότι τους σερβίρει ο Ισπανός “δικτάτορας”.

Είδατε πως αντέδρασε το ΝΒΑ στο άκουσμα της είδησης της υγεία του Ρούντι Γκομπέρ; Διακοπή του πρωταθλήματος επ’αόριστον, μέχρι να καταλαγιάσει ο κορωνοϊός. Αμέσως πήρε μέτρα πρόληψης, δείχνοντας έμπρακτα πως σέβεται το προϊόν και τους πρωταγωνιστές, που είναι οι αθλητές. Για την Euroleague και τον Μπερτομέου, μετράνε άλλα, όχι όμως η υγεία.

Δεν χρειάζεται νομίζω να γράψω κάτι άλλο γιατί και η UEFA, που θεωρείται πιο σοβαρή διοργάνωση τα ίδια κάνει. Δεν δίνει εντολή για αναβολή των αναμετρήσεων στο Europa League κι απορώ τι περιμένει. Είναι αδιανότητο να το καταλάβω, αλλά ξαναλέω το χρήμα για μερικούς ανθρώπους είναι θρησκεία.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ώρες σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο αθλητισμός μπαίνει σε τρίτη και τέταρτη μοίρα και καλό είναι άπαντες να το καταλάβουν αυτό.