Με το εύθραυστο 0-1, απέδρασε ο Ατρόμητος από την Τρίπολη στο 1ο αγώνα μεταξύ Αστέρα και Ατρομήτου για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα της Αρκαδίας πλήρωσε στο μέγιστο, την κακή μέρα του επιθετικού της, Μιχάλη Μανιά και τις άστοχες επιλογές του προπονητή της Σάββα Παντελίδη.

Ο Αστέρας ήθελε να πάρει από σήμερα ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ακριβώς το περίμεναν.

Ο Σάββας Παντελίδης αποφάσισε σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα, να αλλάξει την ενδεκάδα αφήνοντας στον πάγκο κάποια πολύ σημαντικά στελέχη στην ανάπτυξη και την καλή λειτουργία της ομάδας. Η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία, καθώς από αύριο θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για ξεκούραση και χαλάρωση των επιβαρυμένων ποδοσφαιριστών.

Επιλέχθηκε να μην ξεκινήσει ο πολύ επιθετικός ακραίος οπισθοφύλακας,  Ίγκορ, που μαζί με τον Καλτσά συνδέουν μία πολύ δυνατή πλευρά, ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, ένας στόπερ που έχει σχηματίσει απροσπέλαστο δίδυμο με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και βοηθάει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και τέλος ο Μάρτιν Τόνσο, ο πολιορκητικός κριός της ομάδας, είδε το 1ο 45λεπτο από τον πάγκο.  

Στην θέση τους επιλέχτηκαν οι Μανώλης Μπέρτος και  Λέβι Ματίντα που δεν ήταν στο 100% έτοιμοι καθώς δεν έχουν πολύ καιρό που επέστρεψαν από τον τραυματισμό τους και ο Γεβγέν Σελίν. Θα μου πει κάποιος ήταν ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής για να βρουν ρυθμό. Ναι όχι όμως με το ρίσκο να χαθεί μία διοργάνωση που βλέπει ψηλά η ομάδα.

Στο 1ο ημίχρονο το 0-1 μπορούσε να είχε γίνει και 0-2 αλλά μπορούσε και να είχε ισοφαρίσει ο Αστέρας εάν ο Μανιάς δεν πετούσε στα σκουπίδια την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Μίρκοβιτς λίγο πριν την λήξη του πρώτου μισού.

Στο 2ο μέρος, ο Σάββας Παντελίδης «κατάλαβε» τα λάθη που είχε κάνει στον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας περνώντας στο παιχνίδι τους Ίγκορ και Τόνσο στην θέση του Μπέρτου και Ματίντα αντίστοιχα, αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας. Ο Αστέρας έπαιζε τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο για περισσότερη από μισή ώρα. Όμως εκεί μίλησε για άλλη μία φορά η κακή μέρα ή ατυχία του Μιχάλη Μανιά, πείτε το όπως θέλετε, ο οποίος έχασε πλασέ σε κενό τέρμα έπειτα από τραγικό λάθος του γκολκίπερ του Ατρομήτου και αργότερα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό από το μισό μέτρο βρίσκοντας τον Χατζηισαΐα!

Ότι και να πούμε όμως πλέον το παιχνίδι είναι παρελθόν με τον Αστέρα να πηγαίνει στο Περιστέρι σε περίπου 2 εβδομάδες από σήμερα για να πάρει την πρόκριση η οποία όχι μόνο δεν έχει κριθεί, αλλά ο Αστέρας είναι τώρα ακόμα πιο επικίνδυνος. Και θα το δείτε αυτό. Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο πρέπει να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να αποκτηθεί ένας κινητικός σέντερ φορ που να μπορεί να ταιριάξει στο παιχνίδι των Αρκάδων και επίσης ένας τερματοφύλακας ισάξιος ή και καλύτερος από τον Γιώργο Αθανασιάδη καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός και ο νεαρός τερματοφύλακας δεν φοβάται για την θέση του. Επίσης σε περίπτωση αποχώρησης του Σταύρου Τσουκαλά (πολύ πιθανή), θα πρέπει να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα μπορέσει να βάλει σε σκέψεις τον Σάββα Παντελίδη να βγάλει έστω και για ξεκούραση τους πολύτιμους Ιγκλέσιας και Μουνάφο από την ενδεκάδα. Και τέλος θα πρέπει να αποχωρήσουν κάποιοι που έχουν δείξει πως δεν μπορούν να βοηθήσουν καθόλου την ομάδα (βλ. Ζουμά, Ντούντου, Γκοντό, Στανισάβλιεβιτς).

Τονίζω ότι τα λάθη που θεωρώ πως έκανε ο Σάββας Παντελίδης σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω την τεράστια συμβολή του στην κατακόρυφη βελτίωση της ομάδας ή την τεράστια αξία και προσωπικότητά του. Όλοι οι άνθρωποι έχουν άσχημες βραδιές.

Η σεζόν συνεχίζεται για τον Αστέρα και το μόνο που θα κρατήσω από το σημερινό παιχνίδι είναι η φράση του προπονητή των Αρκάδων ότι: «είναι πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια». Η ομάδα έχει όλα τα φόντα φέτος, για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ!

Υ.Γ. Διαφωνώ με τον Δημήτρη Χατζηισαΐα μετά το τέλος του ματς, ότι το σημερινό αποτέλεσμα έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Η πρόκριση είναι ακόμα ορθάνοιχτη και αυτό θα φανεί και στο 2ο παιχνίδι.

Υ.Γ.1. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι πολύ κρίσιμος για την συνέχεια της χρονιάς και για την επίτευξη των στόχων τη ομάδας.

Υ.Γ.2 Ο Σάββας Παντελίδης και οι άνθρωποι της διοίκησης θα κάνουν ότι καλύτερο περνάει από το χέρι τους, για την ομάδα και τον κόσμο!