Η Μονακό στο πρώτο παιχνίδι δέχτηκε «στωϊκά» το ξύλο του Ολυμπιακού και μοιρά έχασε με κάτω τα χέρια. Λογικό κι επόμενο στο Game 2, να βγάλει αθλητικό εγωϊσμό, αφού το σύνολο του Ομπράντοβιτς έκανε εκπληκτικό δεύτερο γύρο στη regular season. Το συγκρότημα του Σέρβου κόουτς έδειξε με τη σειρά του στην ελληνική ομάδα το μέταλλό του και σε συνδυασμό με την παραγωγικότητα στο σκορ, πήρε ένα άνετο διπλό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους Μονεγάστους, να παλέψει επί ίσοις όροι για την υπέρβαση του Final Four.

Εδώ να σημειώσω πως ο Ολυμπιακός στα δικά μου μάτια, παραμένει το φαβορί για την πρόκριση, ελέω εμπειρίας, ισορροπίας (ρόστερ) και know how της postseason. Βέβαια απόψε οι Μονεγάσκοι απέδειξαν στους αντιπάλους τους, πως έχουν ταλέντο, εκτελεστικά ίσως να είναι και καλύτεροι από τους Κυπελλούχους Ελλάδος, ενώ πίεσαν ασφυκτικά τους Ουόκαπ και Σλούκα. Η χρησιμοποίηση του Γκαταρά αποδείχτηκε εύστοχη, ο killer Άντουσιτς ήταν ο ex factor των Γάλλων, ενώ ο Μπέικον θυμήθηκε πως είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ της Euroleague. Μεγάλη «μαγκιά» του Ομπράντοβιτς που ξεκούρασε τον κάκιστο Τζέιμς του πρώτου δεκαλέπτου (-6 στο pir), δίνοντας την ευκαιρία στους υπόλοιπους παίκτες να μπουν στα παπούτσια του ηγέτη τους. Στο δεύτερο ημίχρονο ο 32χρονος γκαρντ θυμήθηκε ότι είναι ο κορυφαίος κοντός μπόμπερ στη Γηραιά Ήπειρο και με τους 23 πόντους, έκοψε την αυτοπεποίθηση των Πειραιωτών στα δύο.

Ο Ολυμπιακός είχε είκοσι λάθη (ανεπίτρεπτο νούμερο), πέταξε στο κάλαθο των αχρήστων εννέα βολές (ήτοι 60.9%), σ’αντίθεση με το 93.8% των Γάλλων, ενώ τον κυρίευσε το άγχος και το «πρέπει» της έδρας. Το ροτέισον δεν βγήκε στον Γιώργο Μπαρτζώκα αυτή τη φορά, Φαλ και Βεζένκοφ ήταν φανερά κουρασμένοι στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Κώστας Σλούκας δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης. Το έχω γράψει πολλές φορές, πως ο Έλληνας γκαρντ είναι το Α και Ω του Ολυμπιακού κι αυτό επαληθεύτηκε (δυστυχώς) στο Game 2 των playoff.

Η αναμέτρηση αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, διεξήχθη στο ρυθμό της Μονακό (αντίστοιχα το ίδιο συνέβη υπέρ των ερυθρολεύκων στο Game 1) και πολύ λογικά οι νίκες μοιράστηκαν στα δύο πρώτα παιχνίδια. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Γαλλία, όπου η πίεση θα είναι και με την πλάτη της Μονακό, που καλείται να διαχειριστεί το πρέπει της έδρας. Κάτι μου λέει πως κι εκεί οι νίκες θα μοιραστούν κι όλα θα κριθούν στο φλεγόμενο ΣΕΦ…

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός δεν υποτίμησε τη Μονακό, απλά σήμερα οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι. Τόσο απλά, τόσο κυνικά.

ΥΓ2. Τι είχαμε γράψει στο προηγούμενο blog; Κάθε αγώνας στα playoff, έχει κρυμμένη μία απρόσμενη ιστορία, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Όπερ κι εγένετο στις τρεις από τις τέσσερις σειρές των playoff.