Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με στόχο, να συνεχίσει να δείχνει μία βελτιωμένη εικόνα στη Euroleague, όμως σήμερα έκανε βήματα προς τα πίσω. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, όπου η εικόνα του ήταν αρκετά καλή σε άμυνα κι επίθεση (22-25), στα επόμενα τριάντα λεπτά (87-52 το επιμέρους σκορ), βρισκόταν σε άλλο γήπεδο στην κυριολεξία.

Η Φενερμπαχτσέ μάλιστα χαλάρωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο κι αυτό το δείγμα σεβασμού, αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως οι δύο σύλλογοι έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους. Το τριφύλλι ήταν αποκαρδιωτικό, χωρίς κατεύθυνση από τον πάγκο κι απορώ τι είδους μπάσκετ θέλει να υπηρετήσει ο Παναθηναϊκός. Το άρμα μάχης του υποτίθεται θα ήταν οι δαγκάνες στην άμυνα, όμως μόνο αυτές  δεν βλέπουμε. Αυτό που προβληματίζει είναι ο μηδενικός εγωισμός, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ το ροτέισον από το κόουτς Ράντονιτς είναι τουλάχιστον συζητήσιμο. Ο Πονίτκα ήταν κάκιστος κι αγωνίστηκε 23 λεπτά, ενώ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκλης που τα έδινε όλα 17. Ο Γκουντάιτις που ο άνθρωπος έχει πρόβλημα (ταχύτητας) στα πόδια, απόψε ήταν αδύνατο να τα βάλει με τους Μότλεϊ, Μπούκερ και Τζεκίρι. Για το πικ εν ρολ των Τούρκων δεν υπήρχε γιατρικό με τον Καλάθη, να οργανώσει το παιχνίδι της Φενέρ άψογα και τους αντίπαλους περιφερειακούς να τον κοιτάζουν.

Μόνο οι Ουόλτερς, Παπαγιάννης και Μπέικον αγωνίστηκαν λες και πρόκειται για παιχνίδι Euroleague, ενώ ο Π. Καλαϊτζάκης πάλεψε και σιγά σιγά βελτιώνεται και γίνεται παίκτης, που ίσως μπει στο βασικό ροτέισον. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς μου δίνει την αίσθηση πως παίζει μόνο για τα προσωπικά του νούμερα, με στόχο το νέο συμβόλαιο. Ο Αμερικανός είναι αθλητικός, μακρύς, όμως αμυντικά χάνεται σε όλες τις αλλαγές και δεν θα βάλει το σώμα του στη φωτιά. Κάτι τελευταίο στο τελευταίο δεκάλεπτο, γιατί δεν μπήκαν οι Μαντζούκας και Γ. Καλαιτζάκης, αφού το σκορ ήταν στο 78-55; Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να βγάλει Έλληνες παίκτες και να τους ετοιμάσει για τα επόμενα χρόνια. Με τα τετράλεπτα και τα τρίλεπτα θα κάνει μία τρύπα στο νερό κι ήδη μένουν πίσω τα ελληνικά project.

Τα δύο επόμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, θα είναι κομβικά για τον κόουτς Ράντονιτς. Αν δεν γίνει το δύο στα δύο, ενδεχομένως να έχουμε εξελίξεις στο θέμα προπονητή. Το ξαναγράφω. Ας έρθουν οι ήττες με τον οποιονδήποτε τρόπο. Το πρόβλημα είναι πως παραμένει άγνωστο, τι είδους μπάσκετ θέλει να παίξει το τριφύλλι.

ΥΓ. Το κενό που έχει αφήσει ο Καλάθης στον Παναθηναϊκό είναι δυσαναπλήρωτο. Καλός και τίμιος ο Ουόλτερς, όμως ο Νικ κρατούσε το πράσινο οικοδόμημα στις πλάτες του τα περασμένα χρόνια.