Ξέρετε πως πολλές φορές, έχω καταφερθεί εναντίον του CEO της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου, για τον τρόπο λειτουργίας της διοργάνωσής του. Έχει την τύχη να διευθύνει τις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, όμως το ίδιο του το προϊόν, προσπαθεί να το καταστρέψει. Όποιος διαφωνεί, δεν έχει παρά να δει, τι ακριβώς συμβαίνει στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο κορωνοϊός έχει γονατίσει μερικές ομάδες (Χίμκι, Βιλερμπάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και από κοντά είναι η Μπαρτσελόνα), δύο αναμετρήσεις ακυρώθηκαν κι ακόμα είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου. Για τις τύχες των συγκεκριμένων αναμετρήσεων (Μπασκόνια-Ζενίτ και Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός) το καταστατικό ορίζει νίκη με σκορ 20-0 για Βάσκους και πράσινους, όμως την τελευταία απόφαση, θα την λάβει ο δικαστής της Euroleague εν ευθέτω χρόνω. Δηλαδή έχουν οριστεί νόμοι στην κορυφαία λίγκα, αλλά ίσως και να μην ισχύσουν. Τέλος πάντως τις τελικές ετυμηγορίες θα τις μάθουμε αργότερα.

Ο ορισμός του ότι να ναι και ο κύριος Μπερτομέου βρίσκεται στον κόσμο του. Πέρσι αποφάσισε να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα, φέτος θα ολοκληρωθεί η σεζόν με οποιοδήποτε κόστος. Αδυνατώ να κατανοήσω τι μπορεί να σκέφτεται το μυαλό του Ισπανού δικηγόρου, αλλά θα το γράψω πάλι, φταίνε οι ομάδες, που τον ακολουθούν τυφλά. Δεν δύναμαι να πιστέψω πως όλοι οι σύλλογοι συμφώνησαν με τις ακυρώσεις, με το 20-0, με όλο αυτό το πρωτόκολλο. Δεν είμαι αγνώμων και γνωρίζω πως άπαντες επιζητούν αγώνες και θέαμα και για την οικονομία του πράγματος, αλλά εδώ πρόκειται για φαρσοκωμωδία χωρίς τέλος. Μηδέν προγραμματισμός, μηδέν σεβασμός σ’αθλητές, προπονητές και προέδρους κι εννοείται δεν έχει βγει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Φαντάζομαι πως ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague τα έχει όλα λυμένα στο μυαλό του και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αυτή είναι η μία άποψη, γιατί η αλλή υποδηλώνει πως κάτι έχει στα σκαριά, όμως δεν μας το έχει αποκαλύψει. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο για την ώρα. Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε εντός ολίγων ημερών. Κατά τ’άλλα ο Τζόρντι Μπερτομέου παραμένει χαμένος στο δικό του διάστημα.