Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί πάλι, κλείστηκε ξανά πίσω και το πλήρωσε στις καθυστερήσεις, χάνοντας πιθανότατα το τρένο για την Ευρώπη.

Σε τρίτο σερί παιχνίδι και τέταρτο συνολικά στα πλέι οφ σε πέντε αγωνιστικές, το “Τριφύλλι” κατάφερε να μην κερδίσει παρ’ ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Ποιος έχει την ευθύνη; Φυσικά, την μεγαλύτερη την έχει ο Μπόλονι. Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε την ομάδα να μένει πίσω και εμείς να προσευχόμαστε ο αντίπαλος να είναι άτυχος.

Και αυτό γιατί μία ομάδα όπως η ΑΕΚ, έστω και σε αυτή την κατάσταση, θα βρει τον τρόπο να σκοράρει, όταν επιτίθεται συνεχώς για σχεδόν ένα ημίχρονο. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού σε έβαλε ξανά στην διεκδίκηση της τετράδας, είναι όμως και αυτός που σε αφήνει στο τέλος εκτός.

Το έχουμε καταλάβει πως ο Λάζλο δεν ξέρει κάτι άλλο. Το έχουμε εμπεδώσει. Αλλά δούλεψε πάνω σε αυτό. Δούλεψε στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες δεν μπορούν να αλλάξουν μία σωστή πάσα.

Κάνε πιο έξυπνες αλλαγές. Δεν μπορεί να μου βάζεις τον Ενγκμπακοτό στη θέση του Ιωαννίδη για τις καθυστερήσεις. Βάλε έναν αμυντικογενή παίκτη. Ο Κονγκολέζος εξτρέμ ήταν αυτός που έχασε το μαρκάρισμα του Μαχαίρα, για να έρθει η σέντρα αυτού για την ισοφάριση.

Ή πάρτο αλλιώς και άλλαξε πλάνο όταν προηγείσαι ή δούλεψε πάνω σε αυτό. Είσαι συνένοχος όπως και να το κάνουμε σε ακόμα μία καταστροφική σεζόν του Παναθηναϊκού.

Τουλάχιστον έγκλημα η παραμονή του Ρουμάνου τεχνικού, ότι και να γίνει. Όχι απλά να βγάλει την ομάδα Ευρώπη, αλλά και να κάνει μόνο νίκες. Γιατί πολύ απλά δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να στηριχθείς πάνω του. Ο μόνος λόγος είναι αν θες να δοκιμάσεις την τύχη σου. Ο Παναθηναϊκός την δοκιμάζει εδώ και καιρό. Όπως φαίνεται, δεν τον θέλει.

Επειδή όμως ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μας εκπλήσσει ποτέ, κρατάμε μικρό καλάθι. Τώρα, για το υπόλοιπο παιχνίδι, τι να πούμε. Πολύ ανώτερη η ΑΕΚ, ακόμα και στο πρώτο μέρος. Ειδικά, στο δεύτερο… σουρωτήρι που λέει κάποιος γνωστός.

11 τελικές η “Ένωση”, καμία το “Τριφύλλι”. Σε ένα 45λεπτο. Σε αθηναϊκό ντέρμπι. Σε παιχνίδι που θες μόνο νίκη για να ορίζεις την τύχη σου. Που να μην ήταν και σε αυτή την κατάσταση η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει τα χίλια δυο προβλήματα.

Τα υπόλοιπα, να ‘χαμε να λέγαμε. Τώρα για την συνέχεια, ο Παναθηναϊκός θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων. Τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να μαζέψει έξι βαθμούς παραπάνω από την ομάδα του Χιμένεθ. Τώρα όμως που φόρτσαρε η ΑΕΚ και παίζει μπάλα, δύσκολο να γίνουν όλα αυτά.

ΥΓ1. Ένας Ολλανδός πήγε να κάνει πάλι την δουλειά. Που το είδε το πέναλτι δηλαδή. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Τουλάχιστον, δεν είδαμε νέα ανύπαρκτη αποβολή και σταμάτησε το… σερί.

ΥΓ2. Ο Καρλίτος δεν δείχνει πράγματα και δεν δικαιολόγησε με τίποτα την ευκαιρία που πήρε.

ΥΓ3. Αυτός ο Λιβάι Γκαρσία είναι απίθανος. Δεν χορταίνεις να τον βλέπεις. Εξαιρετικός ντριμπλέρ, με ταχύτητα και δύναμη, αλλά έχει και τον τρόπο του να βρίσκει γκολ. Must-keep παίκτης για την ΑΕΚ.