Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να φανταστεί τόσο άνετη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα, που ναι μεν κατέβηκε με εννέα παίκτες, όμως είχε εφτά νίκες στη Euroleague. Ο πρωταθλητής Ελλάδος ήταν λογικός στο παιχνίδι του, είχε φαντασία στην επίθεση (23 τελικές πάσες είναι εξαιρετικό νούμερο), ενώ και οι ρολίστες αρχίζουν και παίρνουν τα πάνω τους.

Ο Βασίλης Καββαδάς έδωσε λύσεις, πάλεψε με το θηρίο Ένοχ, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Έβανς, που εδώ και 15 μέρες δίνει απαντήσεις. Ο Αμερικανός ψηλός είναι αξιοπρεπής, έχει γλυκό σουτ από τα πέντε μέτρα, ενώ δεν λέει όχι στο ξύλο. Νομίζω πως ο τραυματισμός του Παπαγιάννη ξύπνησε τον εγωισμό του κι αυτό μόνο θετικό είναι για τον κόουτς Πρίφτη. Ο προπονητής του τριφυλλιού δεν φαινόταν χαρούμενος με τη νίκη, αφού τα προβλήματα είναι πολλά στην ομάδα και οι υποχρεώσεις ακόμα περισσότερες. Ο Παπαπέτρου έχει σοβαρή ιγμορίτιδα, ίσως χρειαστεί χειρουργείο, ο Σαντ-Ρος είναι στα όρια θλάσης και ο Νέντοβιτς ταλαιπωρείται με τη μέση του.

Εννοείται πως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, όμως το υπάρχον ρόστερ είναι λειψό και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ξεκούραση. Ο Παναθηναϊκός έχει διπλή υποχρέωση την ερχόμενη βδομάδα με Μονακό (εντός) και Μπαρτσελόνα (εκτός) και χρειάζεται όλους τους παίκτες υγιείς. Ναι δεν κυνηγάει τίποτα στη Euroleague, όμως η φανέλα είναι βαριά και πρέπει να παλέψει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ξέρω πως όλοι θέλετε να γράψουμε για το ντεμπούτο του Στέγφαν Γιόβιτς. Για έναν αθλητή που είχε να πατήσει παρκέ σ’επίσημο αγώνα από τον Ιούλιο, πιστεύω ακράδαντα πως η εμφάνιση του ήταν πέρα για πέρα θετική. Ασφαλώς κι έχει παραπανίσια κιλά, δεν έχει έκρηξη (ακόμα), όμως διαθέτει κοφτερό μυαλό και χιλιόμετρα στο υψηλό επίπεδο της Euroleague. Ο Σέρβος θα βοηθήσει 100% και με την επιστροφή του Παπαγιάννη, αναμένουμε πολλές alley oop φάσεις. Η λογική επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και τα αμερικανικά στοιχήματα στον άσο, ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε φάση δεύτερης ανοικοδόμησης μέσα στη σεζόν και η διαδικασία, απαιτεί χρόνο και επανάληψη. Δεν μπορώ να γνωρίζω, αν προλαβαίνει να γίνει κανονική ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, όμως ο Πρίφτης είναι δουλευταράς και θα κάνει τα πάντα, για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική η ομάδα στο υπόλοιπο της Euroleague. Στόχος είναι η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, κάτι που θα κάνει τη σεζόν άκρως επιτυχημένη.

ΥΓ. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι σίγουρα καλύτερος από τον Κέντρικ Πέρι. Τα γράφαμε τόσο καιρό, πως άξιζε καλύτερης μεταχείρισης.

ΥΓ2. Ο Οκάρο Ουάιτ παίζει επιτέλους σαν κανονικό βασικό τεσσάρι σε μία ομάδα. Σκοράρει, βγάζει άμυνες, ξυπνάει με λίγα λόγια.