Ήπιε θάλασσα για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στη Euroleague ο Ολυμπιακός. Έκανε ένα υποφερτό πρώτο ημίχρονο, όμως η συνέχεια ανήκε εξ’ολοκλήρου στη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το 84-69 ως τελική διαφορά, ίσως και να κολακεύει την αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών και η δικαιολογία του Covid-19 ανήκει στο παρελθόν. Η ομάδα του λαού είχε ν’αγωνιστεί σε παιχνίδι είκοσι μέρες, όμως έτρεχε το παρκέ καλύτερη από το σύνολο του Μπαρτζώκα, που έμοιαζε για κάποιο λόγο ξενερωμένο. Όποιος παρακολούθησε την αναμέτρηση, σίγουρα παρατήρησε πολλά νεύρα παικτών (βλέπε Ντόρσεϊ, Φαλ), ενώ η απουσία αθλητικού εγωϊσμού, έκανε μπαμ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μακάμπι έκανε ότι ήθελε κι αν δεν κατέβαζε ταχύτητα στην τελευταία περίοδο, θα είχε επικρατήσει με μεγαλύτερη διαφορά.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός διανύει την πρώτη «κοιλιά» της τρέχουσας σεζόν κι αυτό είναι φυσιολογικό. Πραγματοποίησε έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο, όμως οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα. Η αλήθεια είναι πως απόρησα με την χρησιμοποίηση του Μουσταφά Φαλ, αφού περίμενα να παίξει περισσότερο. Σίγουρα το πρόβλημα με τα φάουλ υπήρχε, όμως Μάρτιν και Ζαν Σαρλ, έγιναν σάκοι του μποξ για τον ξύλινο πλην δεινόσαυρο Ζίζιτς. Ο Κροάτης σέντερ έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στους ερυθρόλευκους, πράγμα ανεπίτρεπτο.

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν άνευρος για πρώτη φορά φέτος, κάτι που έκανε το μπακόρτ του Ολυμπιακού ευάλωτο στις ορέξεις των Έβανς και Ουίλμπεκιν. Αν εξαιρέσω τους Παπανικολάου, Μακίσικ και Πρίντεζη, οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν στο Ισραήλ, έβγαλαν μία εικόνα, όχι κακή, αλλά αδιάφορη. Οι συνθήκες στη Euroleague είναι σκληρές και οποιαδήποτε χαλάρωση, πληρώνεται ακριβά. Στα δύο παιχνίδι της Ευρώπης, ο «coach B» δεν έχει πάρει βοήθειες από τους παίκτες, που έρχονται από τον πάγκο (Λαρεντζάκης, Μάρτιν, Ζαν Σαρλ) κι αυτό σίγουρα, κάνει τον Ολυμπιακό προβλέψιμο.

Δεν χάθηκε απολύτως τίποτα για την ελληνική ομάδα, απλώς οφείλει να βρει εκ νέου σταθερές και να ξεπεράσει τη μίνι-κρίση που περνάει. Παραμένει στα ψηλά διαζώματα της κατάταξης, όμως με την άνοδο των Ούνικς Καζάν, Αρμάνι Μιλάνο και τη δεδομένη βελτίωση των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αναντολού Εφές, η οχτάδα θα δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό. Ας εξασφαλιστούν πρώτα τα playoff κι ύστερα να κάνουμε άπαντες υπολογισμούς για τετράδα.

ΥΓ. Καλό μαντάτο η ήττα της Ζενίτ, όμως τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε η Ούνικς Καζάν, που απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές και τη φιναλίστ της Euroleague, μετραει 2-1. Όχι κι άσχημα…