Ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποίησε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό στην αναμέτρηση με τη Βίρτους Μπολόνια, όμως μπορεί να καυχιέται, για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς πήρε βαθιά ανάσα με το ροζ φύλο αγώνα, όμως αν δεν βελτιώσει την εικόνα του τριφυλλιού, δύσκολα θα μακροημερεύσει στον πράσινο πάγκο.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν εντελώς ασύνδετοι για πολλοστή φορά, κι αν δεν υπήρχε η ατομική ποιότητα των Ουίλιαμς και Ουόλτερς, τότε ο Παναθηναϊκός θα είχε γνωρίσει την ήττα στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Να είναι καλά ο Ζαϊτέ, που αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με το καλάθι, δίνοντας τη δυνατότητα στον Λι να ισοφαρίσει και να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του να πάρει τη νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Οι Ιταλοί έμοιαζαν πιο τακτοποιημένοι πάνω στο παρκέ του ΟΑΚΑ, όμως νομίζω πως στο τέλος, προδόθηκαν από τον εγωϊσμό του Μίλος Τεόντοσιτς, που ήθελε να ρίξει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Ο Σκαριόλο ορθώς πήγε με τον Λούντμπεργκ στο τέλος της παράτασης, όμως ο Δανός είδε τον πολύ αθλητικό Ουίλιαμς, μπροστά του, έκανε το επιθετικό φάουλ κι εκεί, έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να διεκδικήσει και στο τέλος να πάρει τη νίκη.

Ο Νέιτ Ουόλτερς είναι απαραίτητος στον φετινό Παναθηναϊκό, καθώς είναι ο μοναδικός εγκεφαλικός παίκτης στο φετινό ρόστερ, ενώ ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε και στον Αρτούρας Γκουντάιτις, που τα έδωσε όλα, απέναντι σε αθλητικούς ψηλούς κι εν πολλοίς δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Για τον Ντέρικ Ουίλιαμς τι να πρωτογράψουμε. Ο Αμερικανός φόργουορντ τα έκανε όλα, ήταν συγκλονιστικός στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση κι απέδειξε πως όταν θέλει είναι από τα κορυφαία τεσσάρια της Ευρώπης. Ξέρετε πολλούς στη θέση του, να έχουν την ψυχραιμία και το χέρι-αλφάδι ώστε να ευστοχήσουν σε τρίποντο στα δεκαέξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης; Προσωπικά μόνο τον Βεζένκοφ, μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλον.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ένα από τα δύο «πρέπει» της διπλής αγωνιστικής της Euroleague, όμως δεν πρέπει να εφησυχάσει. Είναι «καταδικασμένος» να λυγίσει και την Βιλερμπάν, ώστε ν’ ανέβει στη βαθμολογία, να πάρουν αυτοπεποίθηση παίκτες και προπονητής και να ζεσταθεί και λίγο ο κόσμος.

ΥΓ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν κακός, όμως ακόμα δεν έχει βρει το ρυθμό του. Ο καλοκαιρινός τραυματισμός, τον έχει αφήσει πίσω του και σίγουρα, είναι ικανός για πολλά περισσότερα.