Λίγη ώρα έχει περάσει από τον τελικό του Κυπελλου Ελλάδος, που ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακός, καθώς μας πρόσφερε σκορ και θέαμα. Ο Παναθηναϊκός δίκαια κατέκτησε τον εικοστό του τίτλο στη διοργάνωση και ο Προμηθέας απέδειξε πως πλέον αποτελεί μία υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Μην λησμονεί κανείς, πως οι Πατρινοί έπαιξαν στον τέταρτο τελικό της ιστορίας του κι αυτό από μόνο του είναι τεράστιο επίτευγμα.

Ο Προμηθέας έδωσε, ότι είχε και δεν είχε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, έβγαλε το λάδι στον μεγάλο του αντίπαλο, ο οποίος είχε για κορυφαίο τον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου, που μίλησε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, όπως και ο πολύτιμος Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός γκαρντ τα έκανε όλα για τους πράσινους, έχει εξελιχθεί σε αξιόλογο σουτέρ, ενώ σε 35 λεπτά συμμετοχής υπέπεσε μόλις σε ένα λάθος. Φοβερό στατιστικό αν αναλογιστεί κανείς, πως δεν είχε βοήθειες από τους Μακ και Μποχωρίδη. Οι πράσινοι αμυντικά δεν ήταν έτοιμοι για ν’αντιμετωπίσουν το δίδυμο Γκραντ-Κλαβέλ (προικισμένος σκόρερ ο Αμερικανός), όμως με όπλα το μέγεθος και την εμπειρία, πήγαν τον τελικό εκεί που ήθελαν. Κομβικός ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, που πήρε καθοριστικά ριμπάουντ στην τέταρτη περίοδο και κατά κάποιο τρόπο ηρέμησε τους συμπαίκτες του. Ο Όντεντ Κάτας δεν διαχειρίστηκε σωστά τον τελικό στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο καθοριστικό πεντάλεπτο του τελικού και με το σκορ στο 80-77, έδωσε τη μπάλα στα χέρια του πολύπειρου Παπαπέτρου, άλλαξε την άμυνα και ουσιαστικά «ώθησε» σε λάθος τους κοντούς των Πατρινών. Ο Ισραηλινός κόουτς μαθαίνει να διαχειρίζεται οριακά παιχνίδια και σήμερα κέρδισε κάποιους πόντους.

Εν κατακλείδι παρακολουθήσαμε έναν υψηλού επιπέδου τελικό, χωρίς διαμαρτυρίες για τους τρεις ρέφερι κι αυτό είναι μία νίκη του ελληνικού μπάσκετ. Από αύριο οι δύο φιναλίστ αλλάζουν το τσιπάκι τους, καθώς τα playoff της Basket League είναι προ των πυλών και στόχος τους είναι να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΥΓ. Ο Μάριο Χεζόνια ξεκίνησε νωθρά, πήρε σκοτωμένα σουτ, όμως έδωσε μεγάλες ανάσες στους πράσινους, την ώρα της κρίσης.

ΥΓ2. Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν εκτός κλίματος τελικού κι αυτό κόστισε τον Προμηθέα. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε πολλά νεύρα, ενώ δεν είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι του.

ΥΓ3. Ο Τζιαν Κλαβέλ έδωσε πολλές λύσεις στον Μάκη Γιατρά. Ο τύπος προσφέρει instant offense και σίγουρα θα εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι των Πατρινών.

ΥΓ4. Ο Κυπελλούχος Ελλάδος έχει μεγάλη ανάγκη από έναν ακόμη γκαρντ. Δεν γίνεται να τα κάνει όλα συνέχεια ο Ρος, ενώ ο Σέλβιν Μακ απλά παίζει, γιατί δεν υπάρχει άλλος να βοηθήσει στο κατέβασμα της μπάλας.